Skip to navigation | Ga naar menu

muziek - Ontheemd! van Orkest de ereprijs

Een opera over het moeten aarden in een vreemd land

23 januari - 28 januari 2018

Hoe voelt het om je Heimat te verliezen en te moeten bouwen aan een nieuw leven? Hoe maak je een thuis van een vreemd land met andere tradities, gewoontes en gebruiken? Orkest de ereprijs presenteert de nieuwe opera Ontheemd!, over het moeten aarden in een vreemd land.

Ontheemd! is het muzikale verhaal van een man en een vrouw. Na gevlucht te zijn naar Nederland zijn ze geaccepteerd, geïntegreerd en lijken ze niets meer te hoeven vrezen. Hun levens verlopen volgens routines, maar onder de oppervlakte lijkt er iets te broeien: in hun gedachten zijn zij constant bezig met hun verleden, heden en toekomst. Ontheemd! volgt het echtpaar tijdens hun worstelingen met een nieuw thuisland, waar zij hun identiteit steeds meer lijken te verliezen en de kloof tussen hen steeds groter wordt.

23 januari 2018 – 20.00 u – De Duif, Amsterdam
24 januari 2018 – 20.00 u – De Duif, Amsterdam
25 januari 2018 – 20.00 u – De Duif, Amsterdam
26 januari 2018 – 20.00 u – De Duif, Amsterdam
27 januari 2018 – 20.00 u – De Duif, Amsterdam
28 januari 2018 – 15.00 u – De Duif, Amsterdam 

Orkest de ereprijs
Orkest de ereprijs is hét ensemble voor nieuwe muziek in het oosten van Nederland en werkt samen met vele partners, gericht op interdisciplinariteit, educatie, talentontwikkeling en vernieuwing. Ook buiten Gelderland, nationaal en internationaal, heeft orkest de ereprijs met deze insteek een unieke, aantoonbare en erkende plaats in de wereld van de ‘jonge gecomponeerde muziek’ veroverd. Daarbij bereikt orkest de ereprijs een breed en divers publiek: jong en oud, liefhebbers en professionals, niet-kenners en ingewijden. Orkest de ereprijs presenteert werk van hedendaagse componisten en interdisciplinair werk van makers uit diverse disciplines en talentontwikkelingsprogramma’s voor amateurs en professionals ‘met de handen in de klei’.

Muziek: orkest de ereprijs o.l.v. Wim Boerman
Regie: Annechien Koerselman
Libretto: Marjolein Bierens
Compositie: Kaveh Vareh

Informatie

Plaats De Duif
Tijd20:00 uur
Toegang €25 (regulier) / €10 (jongeren < 30 jaar)
Kaartverkoop
www.ereprijs.nl/agenda/
Website www.ereprijs.nl
Categorie: Cultuuragenda, De Duif