Skip to navigation | Ga naar menu

divers - Open Toren Dag 2018

24 maart 2018

Beklim de toren van de Posthoornkerk! Een unieke kans aangezien deze historische toren normaal gesproken niet geopend is voor het publiek. De Posthoornkerk, ontworpen door architect Cuypers is met haar drie ranke torens een blikvanger in de stad. Wie zonder hoogtevrees de smalle toren bedwingt, geniet boven van een schitterend en magnifiek uitzicht over de stad!

Posthoorkerk, Haarlemmerstraat 124 1013 EX Amsterdam Bus 18, 21, 22: Halte Buiten Brouwersstraat

11:00 tot 16:00 uur  Open voor bezoek* tijdens de Open Toren Dag.                    

Bezoek tijdens de Open Toren Dag 2018 de prachtige Posthoornkerk en de toren met gids Peter van Ruijven. U loopt over de unieke gewelven van de kerk en gaat de klokken luiden. De toren is normaal niet toegankelijk voor publiek.

De rondleiding duurt ca. 1 uur en de kosten zijn 5 euro per persoon. Gezien het speciale karakter van de tour kunnen maximaal 6 personen per tour deelnemen. De tours beginnen om 11:00 uur en starten ieder uur.  De laatste tour is om 16:00 uur. Meldt u snel aan, want Vol = Vol.

U dient zich vooraf aan te melden door een mail te sturen naar Gids Peter: , met vermelding van tijdstip van deelname. 

* Voor deze toren is registratie verplicht.  Meer informatie volgt vanaf 1 maart 2018.

Toegankelijkheid:
De toren van de Posthoornkerk is niet toegankelijk voor mindervaliden en beklimming is op eigen risico.

Op 23, 24 en 25 maart 2018 wordt tevens een antiek-, brocante-, kunst- en designmarkt gehouden in de Posthoornkerk. De markt is open van 11:00 tot 18:00 uur (zondag tot 17:00 uur). Toegang tot deze markt is gratis!

Beleef Monumentale Momenten
Naar aanleiding van de succesvolle Open Torendagen geeft Stadsherstel bezoekers de mogelijkheid deze toren midden in het centrum van Amsterdam te beklimmen. Stadsherstel wil met het openstellen van monumenten en bijzondere locaties gebouwd erfgoed toegankelijk houden en bewaren voor nu en de toekomst. De Open Toren Dag is een jaarlijks evenement in Amsterdam en heeft als doelstelling het openstellen van oude en hedendaagse torens die normaal niet zijn te bezoeken.

Openstellingen
De Duif, Vondelkerk en Posthoornkerk zijn iedere eerste woensdag en derde zondag van de maand van 12.00 tot 16.00 uur geopend voor het publiek. Vrijwillige gidsen van de Vereniging Vrienden van Stadsherstel beantwoorden vragen over de historie en de architectuur.

De Bakenesserkerk in Haarlem is tevens iedere derde zondag geopend en te bezoeken op werkdagen van 13.00-16.30 uur.
De Amstelkerk is elke werkdag van 9.00 tot 17.00 uur geopend, waar exposities te zien zijn die maandelijks wisselen.

Informatie

Plaats Posthoornkerk
Tijd11:00 uur
Toegang € 5,-
Kaartverkoop , meer informatie volgt vanaf 1 maart
opentorendag.nl/
Website www.opentorendag.nl