Skip to navigation | Ga naar menu

muziek - Opera gala stars

26 oktober 2019

Highlights van 'Aida', 'Jevgeni Onegin', 'Pique dame', 'La forza del destino' en 'De markt van Sorochintsy' meemaken op één avond?  Kom dan naar de start van een nieuw seizoen van “OPERA GALA STARS” in de Amstelkerk.

De artiesten tijdens dit OPERA GALA treden niet alleen op in Nederland maar ook veel in het buitenland. Zij zijn bekend in Canada, Rusland, Duitsland, Italië, Groot Brittannië, Colombia, Tsjechië, Turkije, België en Spanje :

Gulnara Shafigullina - Sopraan Recente rollen als "Violetta"(Traviata), bij Scottish Opera en Mariinsky Theater St. Petersburg, en 'Desdemona' in 'Otello' bij Opera de Colombia. Prijswinnares diverse internationale operacompetities, o.a. Operaprijs IVC Den Bosch en Montserrat Caballé Competition.

Elnara Muermans - Sopraan Recente rollen bij Mariinsky Theater o.a. Katerina in 'Lady Macbeth van Mzensk'. Prijswinnares Rimsky-Korsakov en Pavel Lisitsian Competition. Elnara heeft ook een solo project met warmbloedige volksliederen waar zij zich zelf op accordeon begeleid. Elnara was meerdere keren als solisten betrokken bij Amsterdamse en Rotterdamse Opera koren.

Hans van de Scheur - Tenor Zingt als solist regelmatig in het buitenland, zoals recentelijk met het orkest 'Zilveren Snaren' door Italië en Rusland. Een greep uit de tientallen operarollen die hij vertolkte: Nabucco, La Traviata, Macbeth en Aida. Hans heeft onvergetelijke optredens bij 'Lions Club Maarssen' verzorgt.

Ago Verdonschot - Bariton Treedt regelmatig op als solist in grote zalen als De Doelen en het Concertgebouw, samen met het Rotterdams en Amsterdams Operakoor, waar Ago ook de dirigent is. Ago is als zanger en dirigent bekend bij o.a 'Lions Club Maarssen', Rotterdams en Amsterdams Operakoor en Haarlems Gemengd Koor.

Hans Schellevis – Piano Studeerde piano aan de conservatoria van Amsterdam en Den Haag. Hij maakte naam als begeleider van zowel instrumentalisten als vocalisten en speelde recitals in België, Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje, Tsjechië, Denemarken, Noorwegen, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten. Daarnaast begeleidde hij op masterclasses van o.a. Nelly Miricioiu en Elly Ameling. Hij gaf concerten met Cristina Deutekom en Bernard Kruysen.

Een fantastisch concert vol hartstocht en passie! Een feest der herkenning voor elke operaliefhebber!

Aanvang: 20.00 uur  (zaal opent om 19.45 voor publiek)

Informatie

Plaats Amstelkerk
Tijd20:00 uur
Toegang online voorverkoop € 22,50 | aan de deur € 27,50
Kaartverkoop
www.elnara.eu/agenda
Website www.elnara.eu