Skip to navigation | Ga naar menu

muziek - Paradiso presenteert: An evening of words and music met Patti Smith & Lenny Kaye - Uitverkocht -

29 mei - 30 mei 2018

Punkrock-poëet Patti Smith verzorgt samen met haar gitarist Lenny Kaye een avondvullend programma met muziek en woord.

De onconventionele singer-songwriter Patti Smith zit in 2018 al 44 jaar in het vak. We kennen haar natuurlijk van het legendarische album ‘Horses’ en haar grootste hit ‘Because The Night’, beiden uitgebracht in de beginjaren van haar carrière. Smith groeide in de jaren die daarop volgden uit tot een icoon in de New Yorkse punkscene en werd als grote invloed genoemd door artiesten als The Smiths, Madonna, Sonic Youth en R.E.M.

‘Banga’ uit 2012 is tot op heden het laatste wapenfeit van Patti Smith. Op de in totaal elf studio-albums die ze uitbracht komt ze verrassend uit de hoek door de grote variatie in stijlen die erin verwerkt zijn. Avant-garde en akoestische nummers wisselen elkaar net zo makkelijk af als free jazz en rechttoe-rechtaan rock-’n’-roll. Altijd volgt Smith haar instinct, dat haar in 44 jaar zelden in de steek liet.

Naast het maken van muziek is Smith ook een succesvol auteur. Onder meer ‘Just Kids’ en ‘M Train’ zijn veelbekroonde uitgaven. Recent bracht ze het boek ‘Devotion’ uit.

Gitarist Lenny Kaye is al vanaf het prille begin betrokken bij de Patti Smith Group. 44 jaar na oprichting van die band gaat de naamgever samen met Kaye op tour voor een serie bijzondere concerten. Tijdens twee avonden in De Duif duikt het tweetal in het repertoire dat door de jaren heen aardig groot werd. In een avondvullend programma was in 2011 in De Duif ruimte voor oude en nieuwe muziek en poëzie. Ook in 2018 gaan de avonden er zo uit zien. Wat de inhoud wordt is nog een verrassing, dat het een heel bijzondere avond gaat worden staat wel al vast.

 

Informatie

Plaats De Duif
Tijd20:30 uur
Toegang € 49,- (inclusief daglidmaatschap)
Kaartverkoop
www.paradiso.nl/nl/programma/patti-smith-and-lenny-kaye/23467/
Website www.paradiso.nl/nl/
Categorie: Cultuuragenda, De Duif