Skip to navigation | Ga naar menu

muziek - Paradiso presenteert: Classical Crash Course

20 september 2018

Het Nederlands Philharmonisch Orkest dat bij ons in de NedPhO-Koepel gehuisvest is, zal in een andere Stadsherstel-locatie, het Zonnehuis, een Classical Crash Course geven op uitnodiging van onze samenwerkingspartner Paradiso. 

Hoe komt het dat je bepaalde muziek zo mooi vindt? Soms zelfs zo mooi dat de tranen over je wangen biggelen? Leon Berendse, fluitist in het Nederlands Philharmonisch Orkest, neemt je tijdens Classicial Crash Course mee langs de mooiste klassieke muziek die er ooit gemaakt is. Hij onthult de geheimen achter de tearjerkers en de wegdroommelodieën, en illustreert dat met livemuziek van Händel, Erik Satie, Vivaldi, Bach en muziek uit 'Jaws'. Dat doet hij samen met sopraan Lilian Farahani en musici van het Nederlands Philharmonisch Orkest.

Tijdens de Classical Crash Course krijg je vijf kwartier mooie klassieke muziek te horen en steek je ook nog wat op van de muziek die je overal in terug hoort: van jazz tot elektronica, van pop tot EDM. De eerste twee edities van Classical Crash Course vonden plaats in Felix Meritis.

Ensemble uit het Nederlands Philharmonisch Orkest
Lilian Farahani, sopraan
Leon Berendse, fluit / presentator
Saskia Viersen, viool
Tessa Badenhoop, viool
Laura van der Stoep, altviool
Anjali Tanna, cello
Luis Cabrera Martin, contrabas

Zin om voor de tijd lekker te eten? Dat kan bij onze overburen Lokaal Spaanders op Zonneplein 4.

Informatie

Plaats Zonnehuis
Tijd20:00 uur
Toegang € 17,02 incl daglidmaatschap
Kaartverkoop
www.paradiso.nl/nl/programma/classical-crash-course/49736/
Website www.paradiso.nl
Categorie: Cultuuragenda, Zonnehuis