Skip to navigation | Ga naar menu

muziek - Paradiso presenteert: Echo Collective plays Jóhann Jóhansson

26 oktober 2019

Paradiso concert in het Zonnehuis

Het plotseling overlijden van de IJslandse componist Jóhann Jóhannsson begin 2018, bracht een eind aan zijn unieke manier van samensmelten van verschillende kunstvormen. Niet alleen klassieke en elektronische muziek vonden elkaar in zijn composities, want ook literatuur, theater en film waren een belangrijke factor in het werk van Jóhannsson. 

Echo Collective is een neoklassiek ensemble welke bekend staat om hun fascinerende liveshows. Ze werkten samen met andere helden uit de scene als Stars Of The Lid, Blixa Bargeld en Joep Beving en als backingband van A Winged Victory For The Sullen tourden ze jarenlang de wereld rond. Hun vertolking van Radiohead's 'Amnesiac' werd ook erg goed ontvangen. Nu spelen ze het werk '12 Conversations With Thilo Heinzmann', waar Jóhann Jóhannsson voor zijn overlijden aan werkte met de in de titel genoemde Berlijnse schilder. 

In een periode van vier jaar ontmoetten de twee artiesten elkaar voor diepgaande gesprekken over kunst, politiek en hun eigen leven. Dat leverde nieuw door Jóhannsson gecomponeerd werk op voor een strijkkwartet. Echo Collective werd door de componist gevraagd om in de laatste fase van het componeren aan te sluiten voor de definitieve versie. In plaats van nauw samen te werken aan de finishing touch, moesten ze het doen met interpretaties van gesprekken die het ensemble had over het werk. In september brengt Echo Collective het eindresultaat uit in de vorm van een album, welke uitgebracht wordt via Deutsche Grammophon. 

Informatie

Plaats Zonnehuis
Tijd20:30 uur
Toegang € 25,50 (Inclusief daglidmaatschap)
Kaartverkoop
www.paradiso.nl/nl/event-ticket/?event_id=63687
Website www.paradiso.nl
Categorie: Cultuuragenda, Zonnehuis