Skip to navigation | Ga naar menu

muziek - Paradiso presenteert: Ásgeir in De Duif UITVERKOCHT

UITVERKOCHT

21 februari 2019

Voor een aantal bijzondere concerten kiest Paradiso voor De Duif. Zo ook op 21 februari wanneer Àsgeir naar Amsterdam komt. 

Ásgeir Trausti Einarsson, kortweg Ásgeir, vergaarde enorm succes met zijn debuutalbum 'In The Silence' in 2014, welke een Engelse vertaling is van het twee jaar daarvoor in zijn thuisland verschenen 'Dýrð í dauðaþögn'. In de folksongs op het vervolgalbum 'Afterglow' zijn de tegenstellingen tussen ijzige elektronica en Ásgeir's warme stem gebleven. Nieuw zijn de invloeden van soul, r&b en zelfs gospel van over de hele wereld. De plaat is bovendien een familiealbum geworden: vader Einar Georg Einarsson, die in eigen land een bekende dichter is, schreef de teksten van nummers 'Afterglow’ en 'New Day’, broer en gitarist Steini doet ook een duit in het zakje en schreef de tekst voor single 'Unbound’.

Voor het nieuwe, in februari uit te komen album, slaat Ásgeir weer een nieuwe weg in, want deze staat vol met akoestische, stripped-down nummers. Dat past dan weer perfect in de locatie van dit concert. De plaat komt net als het debuut in een Engelse en IJslandse versie uit. 

Informatie

Plaats De Duif
Tijd19:30 uur
Toegang € 29,51
Kaartverkoop
www.paradi.so/Asgeir-DeDuif
Website www.paradiso.nl
Categorie: Cultuuragenda, De Duif