Skip to navigation | Ga naar menu

muziek - Paradiso presenteert: Tyler Childers

25 januari 2018

De 22-jarige country sensatie uit Kentucky met whisky doordrenkt stemgeluid is terug! Hij neemt ons mee op een bergetappe door Kentucky.

Nog niet zo lang geleden stond Tyler Childers in een overvolle bovenzaal in Paradiso, en dit was nog voor zijn langverwachte album 'Purgatory'. Inmiddels is het album daar en komt hij op 25 januari terug naar Amsterdam.

Tyler Childers is één van de opmerkelijke nieuwe singer-songwriter uit de ‘bluegrass state’ Kentucky. Hij kan in dezelfde adem genoemd worden als Fifth on the Floor, Sturgill Simpson, Chris Stapleton en Colter Wall. Kenmerkend aan de 22-jarige Tyler is zijn rauwe, met whisky doordrenkte stemgeluid. Het debuutalbum ‘Bottles & Bibles’, wat in 2011 verscheen, is in slechts vijf dagen opgenomen en gemixt. Met zijn album 'Purgatory' treed Childers definitief toe tot de nieuwe generatie grootheden van het Country-genre.

Dit programma is onderdeel van Paradiso's Sugar Mountain Presents serie.  “You Can’t Be Twenty On Sugar Mountain” zong Neil Young al op zeer jonge leeftijd in één van zijn meest oprechte liedjes. Hij blikte met weemoed terug op zijn jeugd maar toonde tegelijkertijd aan klaar te zijn voor de toekomst. Typerend voor de binnen- en buitenlandse artiesten waar Sugar Mountain voor staat: roots, country en aanverwante stromingen met respect voor het rijke Amerikaanse muzikale erfgoed, maar wel met het vizier op de toekomst gericht.

Zaal open vanaf 19.30. Tijden onder voorbehoud.

Informatie

Plaats Zonnehuis
Tijd20:30 uur
Toegang € 14,75
Kaartverkoop
paradi.so/TylerChilders25jan-tickets
Website paradi.so/TylerChilders25jan
Categorie: Cultuuragenda, Zonnehuis