Skip to navigation | Ga naar menu

muziek - Pianorecital René van Sluis - Weemoed en Verstilling

17 november 2019

Op zondag 17 november 2019 om 15.00 uur geeft René van Sluis voor het tweede jaar op rij een pianorecital in de Amstelkerk in Amsterdam. Ditmaal speelt hij zijn programma "Weemoed en Verstilling" met werken van Chopin, Schubert, Schumann en Brahms.

Naast enkele nocturnes, speelt hij Polonaise op 40 nr. 2 en Prelude op.28 nr. 15 van Chopin en onder meer Rhapsodie nr. 2 van Brahms.

René van Sluis begon zijn muzikale opleiding met pianolessen van zijn moeder, die concertpianiste was. Op 11-jarige leeftijd werd hij voorgesteld aan de beroemde pianist Arthur Rubinstein. Na zijn pianostudies bij Karel Hilsum aan het Conservatorium van Amsterdam, en op advies van zijn zangpedagoge Maartje Kliffen, ging hij zang studeren aan het Conservatorium van Arnhem bij Aafje Heynis bij wie hij cum laude afstudeerde.

Van 1979 tot 2007 heeft René van Sluis als concertzanger succesvol op grote podia in Europa gestaan. Zijn concerten brachten hem o.a. naar Brussel, de Scala van Milaan, Birmingham, Londen, Keulen en Amsterdam. Zijn grootste successen heeft hij in het Koninklijk Concertgebouw gekend met zijn liederenrecitals. Hij werd er begeleid door Levente Kende, Tom Bolle, Rinus Groot, Pablo Escande en Eva Scholtens. Zijn grote operarollen waren in Händel's Alexander's Feast, Acis en Galatea, Giulio Cesare en Verdi's Don Carlos, I Vespri Siciliani en Macbeth.

Sinds zijn terugkeer op het podium als concertpianist, gaf hij solorecitals o.a. in Amsterdam (de Amstelkerk), Brussel (het MIM en het Koninklijk Conservatorium) en Florence. Zijn concerttour brengt hem in het najaar ook nog op 24 november om 14.00 uur naar Brussel voor een pianorecital in Artbase, en op 14 december speelt hij om 19:00 uur in la Cathédrale Sainte-Croix des Arméniens in Parijs.

De vraag aan René van Sluis waarom weer de piano?
"Sindsdien heb ik de piano opnieuw ontdekt. Sterker, het is alleen maar verdiept. Ik hou van het podium. Daar klinkt de hartenklop van het moment, de interpretatie is het meest interessante aspect van livemuziek. De dieperliggende weemoed te horen, zo mooi." (Interview NH Dagblad 11 juli 2018)

Deuren gaan open: 14.30 uur

Kaartverkoop aan de deur of online op Eventbrite: https://www.eventbrite.be/e/rene-van-sluis-pianorecital-weemoed-en-verstilling-in-de-amstelkerk-tickets-71033692687?aff=ebdssbdestsearch

Info en reserveringen   

Informatie

Plaats Amstelkerk
Tijd15:00 uur
Toegang €18,- regulier / vrienden SH €15,- / studenten en jongeren €10,- online €15,-
Kaartverkoop , aan de deur
bit.ly/2lDpMyr
Website www.renevansluis.nl