Skip to navigation | Ga naar menu

expositie - Pontsteiger in Context | Moni Dekkers

De enige foto-expositie over Pontsteiger in Amsterdam

7 januari - 31 januari 2020

Elke werkdag is de Amstelkerk te bezoeken om de kerk te bezichtigen en een expositie te bezoeken. In januari is een indrukwekkende foto-expositie van Moni Dekkers over de Pontsteiger te bezichtigen. Open: maandag t/m vrijdag 09:00 - 17:00 uur.

‘Pontsteiger in Context’ is een foto-expositie over de fascinatie van fotograaf Moni Dekkers voor de veranderende stad, gebaseerd op vier jaar fotograferen op en rond de bouwplaats van Pontsteiger in de Houthaven: het iconische woongebouw dat mei 2018 is opgeleverd en door Arons en Gelauff Architecten is ontworpen. De foto’s tonen haar kijk op een stuk veranderende stad, de plek die Pontsteiger inneemt in het stedelijke landschap, hoe het was vóór de bouw, de bouw, en de zichtbare invloed die Pontsteiger heeft op de directe en wijdere omgeving, waaronder de Oude en Nieuwe Houthaven, het IJ en Amsterdam Noord.

Een bericht in Het Parool (13 februari 2015) over het verdwijnen van haar ‘lievelingspont: de Tasmanpont, was voor de fotograaf aanleiding om er elke week te gaan fotograferen en vast te leggen wat er gebeurde. Moni wilde alle veranderingen volgen, én de gigantische klus om Pontsteiger te bouwen.

Moni Dekkers (1947) is en Amsterdamse autodidact fotograaf met een voorliefde voor het vastleggen van plekken en gebouwen die uit het stadsbeeld (gaan) verdwijnen, het stedelijk landschap en de veranderende stad.

In 2017 werd haar inzending voor de DWDD/Van Der Elsken Fotowedstrijd (thema Straatportret Foto) door Jasper Krabbé genomineerd als één van de tien beste foto’s van de ruim 1000 inzendingen.

Eén van haar Pontsteigerfoto’s staat in “Pontsteiger, een reconstructie”, geschreven door Nicoline Baartman in opdracht van Arons en Gelauff Architecten en met medewerking van ARCAM.

Informatie

Plaats Amstelkerk
Tijd09:00 uur
Toegang gratis (even aanbellen graag)