Skip to navigation | Ga naar menu

divers - Start Jaarcursus Meditatie en Spiritualiteit door Jan Geurtz

28 september 2019

Voor veel mensen is het weliswaar duidelijk dat meditatie een weg is naar meer geluk en vriendelijkheid in hun leven, maar vaak lukt het in de praktijk toch niet om een regelmatige beoefening gaande te houden. En als dat wel lukt, blijkt het vaak toch te moeilijk om de resultaten van die beoefening ook toe te passen in het dagelijkse leven en in emotioneel lastige situaties. 8 zaterdagmiddagen in de Amstelkerk van september 2019 tot mei 2020.

De meditatie-methoden die in deze jaarcursus gebruikt worden, zijn afkomstig uit het boeddhisme, en met name uit de Dzogchen-traditie binnen het Tibetaans boeddhisme. Het zijn buitengewoon effectieve methoden om te leren je geest tot rust te brengen en zijn eigen volmaakte natuur te herkennen. Veel meditatie-methoden die tegenwoordig in het westen gebruikt worden, zijn alleen gericht op het kalmeren van de geest en op het leren je af te sluiten voor de drukte en stress van het moderne leven. De meditatietechnieken uit de Dzogchen-traditie zijn erop gericht je diepste natuur te herkennen, tevens de natuur van alle verschijnselen. Het is een methode waarbij je leert jezelf te de-identificeren met de inhoud van je geest: drukke gedachten en beknellende emoties, en in plaats daarvan te rusten in een natuurlijke, heldere en liefdevolle staat van zijn.

De jaarcursus wordt gegeven door Jan Geurtz, auteur van o.a. Verslaafd aan liefde, Verslaafd aan denken, en Over liefde en loslaten.

Inschrijf- en cursusgeld 465,- Euro.

Meer info en inschrijving via www.jangeurtz.nl

Informatie

Plaats Amstelkerk
Tijd13:00 uur
Toegang
Kaartverkoop
www.jangeurtz.nl
Website www.jangeurtz.nl