Skip to navigation | Ga naar menu

muziek - Strijkorkest Metamorphosen

12 november 2017

Metamorphosen is een ensemble uit Amsterdam voor bevlogen amateurs die op hoog niveau met elkaar musiceren. Het orkest bestaat voor een groot deel uit jonge musici die ervaring hebben opgedaan in orkesten als het Nederlands Studenten Orkest (NSO) en het Nederlands Studenten Kamerorkest (Nesko).

Metamorphosen bestaat dit jaar 10 jaar. Dit 10-jarig bestaan wordt uitgebreid gevierd met een bijzonder programma. Zo wordt er een nieuw werk van Oene van Geel, op tekst van Ted van Lieshout, uitgevoerd dat hij speciaal voor Metamorphosen heeft gecomponeerd.

Verder omvat het programma het strijkkwartet 'Serioso' opus 95 van Ludwig van Beethoven, en 'Metamorphosen' van Richard Strauss. Strijkorkest Metamorphosen werkt voor dit speciale programma samen met bariton Mattijs van de Woerd.

De concerten van Metamorphosen zijn een ware belevenis. Het orkest weet zowel bekende als onbekende muziek op verfrissende wijze op het publiek over te brengen.

Metamorphosen is een aanvulling op het klassieke muziekleven in de steden Amsterdam en Haarlem. Hoewel Amsterdam van oudsher beschikt over goede studentenorkesten, zijn er maar weinig orkesten of ensembles voor musici die hun studie pas hebben afgerond en aan het begin van hun professionele loopbaan staan. Door op projectbasis te werken maakt Metamorphosen het voor deze groep mogelijk om een carrière te combineren met muzikale ambitie.

De voorbereiding op de concerten bestaat uit een korte maar intensieve repetitieperiode. Onder leiding van dirigent Gijs Kramers wordt ieder jaar gewerkt aan een nieuw programma met uitdagende werken uit het repertoire voor strijkorkest.

Informatie

Plaats Vondelkerk
Tijd15:15 uur
Toegang € 15,-
Kaartverkoop , aan de deur, betalen via pin mogelijk
Website www.metamorphosen.nl