Skip to navigation | Ga naar menu

muziek - Sweelinck Orkest - Der Ring ohne Worte

11 juni 2018

In het diepst van de Rein wordt een ring gesmeed, een vervloekte ring die de drager ervan absolute wereldmacht geeft. Wanneer het godenrijk hier lucht van krijgt begint er een lange machtsstrijd gedreven door jaloezie  en hebzucht, maar ook door liefde, hoop, en verlangen. Laat je maandagavond 11 juni door het Sweelinckorkest meenemen in de muzikale reis van Der Ring ohne Worte!

Lustrumprogramma Der Ring ohne Worte
Om dit 28e lustrum te vieren speelt het Sweelinckorkest een bijzonder programma: Der Ring ohne Worte, een bewerking op de vier opera’s van Richard Wagner die samen Der Ring des Nibelungen vormen. De Amerikaanse componist Lorin Maazel comprimeerde dit gigantische werk, dat bij elkaar goed is voor zo’n 14 uur aan muziek, naar een symfonische uitvoering van 80 minuten. Met een bezetting van maar liefst 105 man en bijzondere instrumenten zoals Wagnertuba’s zal het Sweelinckorkest het eerste Nederlandse amateurorkest zijn dat dit arrangement uitvoert, onder  leiding van dirigent Konradin Herzog.

UvA-Orkest Jan Pieterszoon Sweelinck
Het Sweelinckorkest werd opgericht in 1878 en is daarmee het oudste symfonieorkest van Amsterdam. Het bestaat uit ongeveer tachtig enthousiaste studenten die wekelijks samen repeteren om concerten te geven op bijzondere locaties in binnen- en buitenland. Dit jaar vieren zij het 140-jarig bestaan van het orkest en zal heel 2018 in het teken staan van feest!

Informatie

Plaats NedPho Koepel
Tijd20:00 uur
Toegang Student €12,50 | Stadspas/CJP €15,- | Normaal €17,50
Kaartverkoop
klassiek.digitalekaartverkoop.nl/tickets/lustrumconcert-uva-orkest-j-pzn-sweelinck-2/