Skip to navigation | Ga naar menu

theater - 't Zonnehuis presenteert: MATROSE en Hannah en Lida Zwaans

7 februari 2020

Kom elke eerste vrijdag van de maand naar ’t Zonnehuis in Amsterdam-Noord en ontdek nieuw talent op het gebied van theater, dans en kleinkunst. Bezoek de beste voorstellingen van een nieuwe generatie theatermakers in het prachtige jaren 30-interieur van een van de mooiste locaties van Stadsherstel Amsterdam. Deze keer, een double bill: TG MATROSE met The Crucible en Hannah en Lida Zwaans met Aan alle moeders. 

20:30 uur THE CRUCIBLE VAN MATROSE

We bevinden ons in een dorp. Een dorp waar een groep pubermeisjes elkaar beschuldigen van hekserij. Waar een dominee een heksenjacht start in zijn eigen dorp. Waar er altijd gewezen wordt naar de ander. En waar de onschuldigen worden verhangen. 

Dicht tegen elkaar, slaat de adem van het vreemde tegen je bier. Leer je elkaar misschien wel kennen en ligt de duivel op de loer. MATROSE vertelt het eeuwenoude verhaal over de heksenjachten in Salem en knalt deze klassieker in een razend tempo door alle hoeken van het theater. Kom erbij zitten en wees eens niet zo bang.

21:15 AAN ALLE MOEDERS VAN HANNAH & LIDY ZWAANS

Een verlangen naar ruimte kan een beklemmend gevoel geven, vooral als het verlangen om voor iemand te zorgen veel ruimte inneemt. Aan alle moeders heet je welkom in een voorstelling waar de ruimte wordt gevuld met warmte, empathie en steun, maar ook met beklemming, zorgen en uitputting. Door de moeder op een voetstuk te plaatsen wordt er ruimte gemaakt voor moeders die de ruimte zelf niet kunnen nemen. Al bewegend door café gastmaal wordt de kwetsbare relatie van een moeder en dochter duidelijk; voor iedereen herkenbaar, maar toch uniek. Deze dansende ode aan de moeder wordt opgedragen aan alle moeders en aan iedereen die er eentje heeft (gehad). Voel mee, herken en laat jezelf verrassen. 

Hannah Zwaans volgde haar dansopleiding aan de Academie voor Danseducatie te Tilburg. Met haar afstudeerchoreografie 'Ehm' (i.s.m. Margot Kerstens/Nele Vandeneede) stond ze afgelopen zomer op Theaterfestival Boulevard en won ze de Entreeprijs. Lida Zwaans is Hannah’s moeder en zette in 2019 haar eerste stappen op het professionele podium. Met de voorstelling ‘Aan alle moeders’ wonnen ze de publieksprijs van het Café Theater Festival Tilburg.

’t ZONNEHUIS PRESENTEERT... is een samenwerking tussen de Janivo Stichting en Stichting Stadsherstel Cultureel om jonge podiumkunstenaars verder te helpen en ‘t Zonnehuis toegankelijker te maken voor de buurt en nieuw publiek.

Informatie

Plaats Zonnehuis
Tijd20:30 uur
Toegang Normaal € 14,50 | Huisvuilpas Amsterdam Noord/Vrienden Stadsherstel/studenten/CJP/65+ € 10,-
Kaartverkoop aan de deur, of 020 5200090
zonnehuispresenteert4.eventbrite.nl
Categorie: Cultuuragenda, Zonnehuis