Skip to navigation | Ga naar menu

muziek - The Jack of Hearts

Reünieconcert

24 maart 2018

The Jack Of Hearts, de enige rockers uit de rijke Nederpophistorie met de slagkracht van The Clash en Bruce Springsteen, keren terug voor een eenmalige reünie met hun eigen beproefde repertoire. Op 24 maart staan ze in het Zonnehuis in Tuindorp-Oostzaan, het theater dat met z’n Amsterdamse School-uitstraling de perfecte entourage is voor de Amsterdamse rootsrockers.

De grote vraag is natuurlijk waar deze eenmalige reünie zo ineens vandaan komt. Het antwoord is simpel: er bleek vanuit het publiek vraag naar te zijn. En verder gewoon omdat het leuk is om te doen. Na incidentele comebacks rond thema’s als The Clash, Bo Didley en The Kinks in Pakhuis Wilhelmina kon het eigenlijk niet langer uitblijven. Dit keer geen covers, maar hun eigen songs van hun vijf albums, die ze uitbrachten tussen 1989 en 1995. Blue uit 1990 is hun populairste album.

De avond zal in twee delen opgesplitst worden, eerst alle singles op een rijtje, en na de pauze favoriete albumtracks van de band zelf en hun fans. Fans zullen vermoedelijk vrij snel via een Facebookpagina gevraagd worden naar hun favoriete tracks.

De bekendste line-up van de band bestond uit zanger/gitarist Fred Kienhuis, drummer Kors Eijkelboom, bassist George Oostdijk, toetsenist Rob van Zandvoort en mondharmonicavirtuoos Kim Snelten. Eerste bassist Roland Luttik was er alleen bij in de demofase nog voordat er ook maar één album uit was, terwijl gitarist Dirk Portegies er pas bijkwam bij het allerlaatste album na het vertrek van Zandvoort. De bedoeling is dat ze allemaal gaan spelen in het Zonnehuis bij het reünieconcert.

Eventbrite - The Jack Of Hearts

 

Informatie

Plaats Zonnehuis
Tijd20:00 uur
Toegang € 16,50 | Vrienden van Stadsherstel € 15,-
Kaartverkoop
www.eventbrite.nl/e/tickets-the-jack-of-hearts-42191602218?utm_term=eventurl_text
Categorie: Cultuuragenda, Zonnehuis