Skip to navigation | Ga naar menu

muziek - UvA-Orkest J.Pzn Sweelinck

Sweelinck speelt DÉJÀ VU

4 december 2018

UvA-Orkest J.Pzn Sweelinck o.l.v. Konradin Herzog in De Duif. Met mezzosopraan Iris van Wijnen.

Déjà Vu: is iets daadwerkelijk al eerder gebeurd, of is dit maar een gedachtenspinsel?
Deze thematiek komt met name voort uit de liedteksten van dit programma, waarin telkens de twijfels tussen echte ervaringen en dromen of gedachtes hierover naar voren komen. Dit sluit ook aan bij de sprookjes die terugkomen in de muziek: het lijkt een waargebeurd verhaal, maar is dit wel het geval?

Samen met soliste Iris van Wijnen neemt het Sweelinckorkest u mee op een Frans-Finse reis, met wervelende muziek van Sibelius en impressionistische klanken van Ravel, Saariaho en Debussy. Een storm voert u door het sprookjesachtige Finland van Sibelius, waarna u via Ravels indrukken van het mystieke Azië bij La Mer (de zee) van Debussy uit zult komen. Saariaho’s hartstochtelijke Quatre Instants vormen een rustpunt middenin deze reis.

Voor het eerst in de geschiedenis van Het Sweelinckorkest wordt er een stuk gespeeld van een gerenommeerde vrouwelijke componist. De Finse Kaija Saariaho spreekt de muzikale taal van Ravel en Debussy als een waardige hedendaagse opvolgster van de Franse impressionistische school. Haar in 2003 gecomponeerde Quatre Instants zullen evenals de Shéhérazade van Ravel door soliste Iris van Wijnen worden vertolkt.

Foto: Veerlebas Photography

Informatie

Plaats De Duif
Tijd20:15 uur
Toegang Student: €8 | Stadspas/CJP: €12,50 | Normaal: €15
Kaartverkoop
bit.ly/2zDVPln
Website www.sweelinckorkest.nl/
Categorie: Cultuuragenda, De Duif