Skip to navigation | Ga naar menu

muziek - Verborgen schatten uit de Russische romantiek

25 oktober 2019

Bijzonder concert door Nederlandse en Russische jonge talenten (kinderen 15 -18 jaar) onder leiding van de Nederlandse stervioliste Maria Milstein.

Schitterende kamermuziek van hier relatief onbekende Russische componisten, op een bijzondere manier gepresenteerd, namelijk door middel van internationale samenwerking van Russische en Nederlandse jongeren. Gecoacht door de Nederlandse stervioliste Maria Milstein, zelf uit Rusland afkomstig en o.a. winnares van de Nederlandse Muziekprijs in 2018, komen er zes getalenteerde jonge musici (15-18 jaar) op het podium. Drie zijn studenten van de befaamde Moscow Gnessin Special School of Music, waar Maria ooit als jonge leerling met viool is begonnen, en drie van de Sweelinck Academie, de nationale opleiding voor jong toptalent van het Conservatorium van Amsterdam, waar zij nu ook les geeft.

Maria Milstein: “Het programma dat ik speciaal voor dit project heb samengesteld is gewijd aan minder bekende Russische componisten die weinig geprogrammeerd worden in Nederland, zoals Glinka, Glière, Cui, Rubinstein en andere”.

Om dit concert nóg toegankelijker te maken voor de luisteraars, wordt elke stuk op een speciale manier door Maria gepresenteerd. Zij vertelt over de componisten en houdt mini-interviews met de jonge musici tussen alle stukken in en het publiek mag ook vragen stellen. Door deze interactieve benadering én door de vroegere aanvangstijd (19.00) is dit concert dus extra aantrekkelijk voor jong publiek en voor volwassenen, die samen met hun (klein)kinderen willen genieten van een mooi en bijzonder concert!

Informatie

Plaats Vondelkerk
Tijd19:00 uur
Toegang Regulier € 17,- | t/m 18 jaar € 9,50
Kaartverkoop
sbjt.org/vondelkerk-25-oktober/
Website sbjt.org/blog/projects/hidden-gems-of-russian-romantic-music/