Skip to navigation | Ga naar menu

divers - Vloeken in de Kerk

26 februari 2017

Een zinnenprikkelende dienst vol actualiteit, theater en muziek, waarin kerkelijke elementen nieuw leven worden ingeblazen.

Het tweemaandelijkse evenement Vloeken In De Kerk is op zoek naar een nieuwe invulling van de kerk, waarin religie geen rol speelt maar oude tradities in ere worden gehouden. Bij ons is de zondagochtend als vanouds gericht op zingeving. In onze theatrale, seculiere diensten wordt gereflecteerd op een specifiek onderwerp vanuit filosofische, tegendraadse en satirische perspectieven. Het publiek wordt met een flinke dosis energie en een gierende lach klaargestoomd voor een nieuwe maand met een schone lei. 

THEMA: HOOP
ls alle hoop is weggevlogen, waar vliegt het dan naartoe?
Mag ik dan mee? 

Als we niet langer in vooruitgang geloven, kunnen we ons geen betere toekomst voorstellen. Acteur Jelle Zijlstra liet de tekst “Hoop is het laatste verlies” op zijn lichaam tatoeëren. Want als we ons niet langer een betere toekomst kunnen voorstellen, onze fantasie én ons voorstellingsvermogen niet kunnen aanwenden om een droombeeld voor ons te zien, is er geen hoop. 

In Vloeken in de Kerk: #2 Hoop zoeken we naar hoop. Een theatrale dienst waarin Prof. dr. R.R. Ganzevoort ons meeneemt door de geschiedenis van het hopen. Waarin concertpianisten Beth & Flo de aarde laten donderen met hun pianoklanken. En we hopen op iets met een clown, een struisvogelpartij en een meezinger. Voor iedereen die wil weten waar hij zelf zijn hoop vandaan moet halen.

Vloeken in de Kerk maakt theatrale diensten voor zingeving-zoekers, workaholics en ongelovige Thomassen. Via theater, poëzie, muziek en wetenschap zoeken we naar ultieme antwoorden en vieren we de twijfel. Vloeken in de Kerk onderzoekt in de serie De Deugd Van Tegenwoordig de zeven deugden. Moeten we daar nog iets mee als hedendaagse mensen? Kunnen de deugden van weleer ons helpen bij de problemen van vandaag?

De bar is voor- en na afloop voor jullie geopend. Drink jezelf hoop in of gewoon aangeschoten. (Drankjes betalen kan alleen cash.)

Performers: Alinde Hoeksma, Daphne Gakes, Desiree van Haaren, Jelle Zijlstra, Marron Das, Jilles Flinterman en Mylan Damour Bangoura Regie: Sarah van der Vlerk Muziek van concertpianistes: Beth & Flo  Gastspreker: Prof. dr. R.R. Ganzevoort

Informatie

Plaats Posthoornkerk
Tijd16:00 uur
Toegang Voorverkoop € 10 | aan de deur € 12,- | studenten € 8,-
Kaartverkoop
shop.ikbenaanwezig.nl/tickets/event/vloeken-in-de-kerk-2-amsterdam
Website