Skip to navigation | Ga naar menu

muziek - Vondel Winterconcerten: Let’s Tango!

13 januari 2019

Tijdens de wintermaanden kunt u op de zondagmiddag in de Vondelkerk genieten van prachtige concerten geprogrammeerd door Nederlands topvioliste Lisa Jacobs & The String Soloists voor zowel jong als oud, waarbij muziek, dans en poëzie samensmelten. Op 13 januari zet gitarist Enno Voorhorst u samen met The String Soloists in vuur en vlam met warmbloedige gepassioneerde muziek van de onlangs overleden legende Roland Dyens, Piazzolla en Rota.

Let’s Tango! Uitgevoerd door Enno Voorhorst (gitaar), The String Soloists en tango dansers.

Dit concert staat volledig in het teken van de tango: De dans die zijn oorsprong vond aan het einde van de negentiende eeuw in het broeierige noorden van Argentinië.

Zowel meester gitarist Enno Voorhorst als The String Soloists voelden zich bij de eerste kennismaking meteen zeer aangetrokken tot de unieke stijl van Roland Dyens. In zijn muziek combineert hij de Franse school (denkt u aan Poulenc, Milhaud, Debussy) met chansons van Jacques Brel. Bovendien zijn er volop invloeden van tango en flamenco aanwezig. Zijn meest bekende werk, de Tango en Skaï, hoort u vandaag in een energieke versie voor gitaar en strijkensemble naast andere prachtige werken van deze unieke componist, Piazzolla en Rota.

Informatie

Plaats Vondelkerk
Tijd15:30 uur
Toegang €17,50 (volwassenen) en €5,- (jeugd <25)
Kaartverkoop aan de deur
vondelconcerten.nl/tango-13-januari-2019/
Website vondelconcerten.nl/