Skip to navigation | Ga naar menu

muziek - Vondelconcert: Andra Darzins, Lisa Jacobs & The String Soloists

FINALE

17 maart 2019

Speciaal voor het finale concert op 17 maart komt de Australische altvioliste Andra Darzins naar de Vondelkerk om samen met Lisa Jacobs en de aanvoerders van de String Soloists een van Mozarts’ meest persoonlijke werken voor u te spelen, het strijkkwintet in G klein! 

Mozart schreef dit werk in 1787 tijdens zijn vaders ziekbed en had het stuk vlak voor diens overlijden afgerond. Deze ingrijpende gebeurtenis lijkt duidelijk verband te houden met de sfeer en inhoud van het stuk. De theorie dat rouw zich manifesteert in vijf stadia (ontkenning, woede, schuld, verdriet en acceptatie) lijkt precies toegespitst op dit werk. Om zelf te ervaren hoe Mozart deze vijf stadia laat klinken en om vast te stellen dat, ondanks de verdrietige aanleiding, het werk geenszins alleen triest is nodigen wij u van harte uit om dit zelf te ervaren op 17 maart in de Vondelkerk!

Tijdens de wintermaanden kunt u op de zondagmiddag in de Vondelkerk genieten van prachtige concerten geprogrammeerd door Nederlands topvioliste Lisa Jacobs & The String Soloists voor zowel jong als oud, waarbij muziek, dans en poëzie samensmelten.

Informatie

Plaats Vondelkerk
Tijd15:30 uur
Toegang Normaal € 17,50 Jeugd <25 jaar € 5 Abonnement € 75
Kaartverkoop
vondelconcerten.nl/kaartverkoop/
Website vondelconcerten.nl/