Skip to navigation | Ga naar menu

muziek - Vondel Winterconcerten: Salon Chausson

SALON CHAUSSON

10 februari 2019

Tijdens de wintermaanden kunt u op de zondagmiddag in de Vondelkerk genieten van prachtige concerten geprogrammeerd door Nederlands topvioliste Lisa Jacobs & The String Soloists voor zowel jong als oud, waarbij muziek, dans en poëzie samensmelten. Deze keer: samen met het Ruysdael kwartet schitteren meesterpianiste Lauma Skride (Letland) en violiste Lisa Jacobs deze middag  in het monumentale Concert voor piano, viool en strijkkwartet van Chausson.

Uitgevoerd door Lauma Skride (piano), het Ruysdael kwartet (strijkkwartet) en Lisa Jacobs (viool).

Stap binnen in de Belle Epoque en waan u in het exotische bruisende Parijs tijdens dit concert vanuit de huiskamer van Ernest Chausson.

De Letse meesterpianiste Lauma Skride is uw gastdame en neemt u aan de hand tijdens dit concert.

Samen met het gerenommeerde Ruysdael kwartet en violiste Lisa Jacobs voeren zij onder meer het monumentale Concert voor piano, viool en strijkkwartet van Ernest Chausson uit.
 

Lauma Skride is een mondiaal veel geprezen pianiste die zowel als soliste alsook in diverse kamermuziek ensembles alle grote podia ter wereld bespeeld heeft. Haar spel kenmerkt zich door de combinatie van haar diepgaande en doorleefde interpretaties met een indrukwekkende technische vaardigheid. Tot haar kamermuziekpartners horen onder meer Anne Sophie Mutter en Daniel Muller Schott.

Het veelvuldig onderscheiden Ruysdael kwartet is al twee decennia een begrip in de (inter)nationale muziekwereld. Naast hun volle concert- en masterclass agenda programmeren zij sinds 2015 ook het succesvolle Zoom! Kamermuziekfestival.

Nederlands violiste Lisa Jacobs wordt geroemd om haar gepassioneerde, meeslepende en virtuoze spel, verrassende programma's en podium presentatie in combinatie met haar frisse uitstraling. Naast talloze soloconcerten en kamermuziekprogramma’s die zij door heel Europa uitvoert is zij als artistiek leider van de Vondelconcerten verantwoordelijk voor de programmering.

Informatie

Plaats Vondelkerk
Tijd15:30 uur
Toegang €17,50 (volwassenen) en €5,- (jeugd <25)
Kaartverkoop aan de deur
vondelconcerten.nl/kaartverkoop/
Website vondelconcerten.nl/