Skip to navigation | Ga naar menu

muziek - Vrienden van de Kamermuziek: Camiel Boomsma speelt Schubert & Liszt

3 maart 2019

“Aan Boomsma's vingers kleeft fluweel”, aldus de Volkskrant over Camiel Boomsma spel. Deze opkomende pianist ontroerde reeds vele mensen in binnen en buitenland met zijn gevoelige spel. Tijdens deze middag luister je naar deze poëtische musicus in Hongaarse sferen, mét Hongaarse hapjes.

Vrienden van de Kamermuziek bestaat dit seizoen vijf jaar en viert dat met een extra bijzonder concertseizoen: luister naar vijf afwisselende en unieke concerten uitgevoerd door de nieuwe generatie musici in de Amstelkerk en De Duif (jubileumconcert) te Amsterdam, elk concert met zijn eigen thema en bijpassende fingerfoods. Prijzen zijn inclusief een glaasje wijn en hapjes!

Camiel Boomsma speelt Schubert & Liszt

F. Schubert: 4 Impromptus D899
F. Liszt: Liebestraume nr. 3, Vallée d’Obermann, Au bord d’une source, selectie uit etudes

Voor het eerste te horen bij Vrienden van de Kamermuziek: een piano solo recital. De opkomende pianist Camiel Boomsma ontroerde vele mensen in binnen en buitenland met zijn gevoelige spel. Ondanks zijn 28 jaar weet hij een volwassenheid, gedrevenheid, diepte en poëzie naar voren te brengen in zijn uitvoeringen. ‘Aan de vingers van Boomsma kleeft fluweel’, schreef de Volkskrant over Camiel. In de afgelopen jaren verdiepte hij zich in pianotranscripties van Wagner en de late Schubert Sonate’s. In 2019 heeft hij een nieuw project voor ogen: Franz Liszt. Hij speelt niet alleen hoogtepunten uit het repertoire van deze Hongaarse virtuoos, hij vertelt ook over Liszt, de achtergronden van de stukken en zijn eigen relatie met de composities van Liszt. Tijdens deze middag luister je naar deze poëtische musicus in Hongaarse sferen, mét Hongaarse hapjes.

Informatie

Plaats Amstelkerk
Tijd16:00 uur
Toegang Normaal: €23 Tot en met 30 jaar: €15 Vriend: €21
Kaartverkoop
vriendenvandekamermuziek.nl/Vrienden-van-de-Kamermuziek/nl-NL/programma+kaartverkoop.aspx