Skip to navigation | Ga naar menu

muziek - Vrienden van de Kamermuziek jubileum- en Kerstconcert: TRIO 258 & Mokum Symphony

Feestelijk concert in De Duif

23 december 2018

Vrienden van de Kamermuziek bestaat vijf jaar en viert dat met een prachtig jubileumconcert! U hoort Liszt geliefde Sonate in b in een uniek arrangement. Mokum Symphony’s artistiek leider Joan Berkhemer bewerkte deze pianosonate voor strijkorkest. Voorafgaand hoort u Beethoven’s magnifieke Tripleconcert, met als solisten de drie musici van TRIO 258.

Vrienden van de Kamermuziek bestaat dit seizoen vijf jaar en viert dat met een extra bijzonder concertseizoen: luister naar vijf afwisselende en unieke concerten uitgevoerd door de nieuwe generatie musici in de Amstelkerk en De Duif (jubileumconcert) te Amsterdam, elk concert met zijn eigen thema en bijpassende fingerfoods. Prijzen zijn inclusief een glaasje wijn en hapjes!

Jubileum- en Kerstconcert: TRIO 258 & Mokum Symphony

F. Liszt / J. Berkhemer: Sonate in b voor strijkorkest
L. van Beethoven: Tripleconcert

De bekende pianosonate in b van Franz Liszt werd in 1989 bewerkt voor strijkorkest door componist, dirigent en violist Joan Berkhemer. Het arrangement werd geprezen door musici, publiek en pers in onder meer  in Zwitserland en de Verenigde Staten (o.a. Carnegie Hall). Vandaag zal de Amsterdamse première van dit werk plaatsvinden in De Duif door Mokum Symphony met Joan Berkhemer zelf als dirigent. Liszt's sonate voor strijkorkest is een nieuwe beleving voor het publiek; een rijke ervaring en een eerbetoon aan Franz Liszt, waarbij Berkhemer de stem van het strijkorkest op unieke wijze laat uitkomen.

Voorafgaand wordt het Tripleconcert van Beethoven uitgevoerd door TRIO 258 en Mokum Symphony. De band tussen Liszt en Beethoven is onherroepelijk. Beethoven was een van de grootste inspiratiebronnen van Liszt. Liszt maakte talloze bewerkingen van Beethoven’s werken, waaronder al zijn symfonieën. Het verhaal gaat zelfs dat Liszt als kleine jongen voor Beethoven speelde en dat Beethoven  betoverd werd door zijn spel en Liszt op zijn wang kuste.

TRIO 258
Eduardo Paredes viool
Leonard Besseling cello
Lestari Scholtes piano

Mokum Symphony o.l.v. Joan Berkhemer

Voorafgaand hoort u Beethoven’s magnifieke Tripleconcert, met als solisten de drie musici van TRIO 258.

Informatie

Plaats De Duif
Tijd16:00 uur
Toegang Jubileumconcert €25 jongeren t/m 30 jaar € 17
Kaartverkoop
vriendenvandekamermuziek.nl/Vrienden-van-de-Kamermuziek/nl-NL/programma+kaartverkoop.aspx
Categorie: Cultuuragenda, De Duif