Skip to navigation | Ga naar menu

muziek - Vrienden van de Kamermuziek Paasconcert: het Stabat Mater van Pergolesi

14 april 2019

Giovanni Battista Pergolesi schreef misschien wel het mooiste Stabat Mater ooit. De 26-jarige componist schreef dit werk een paar maanden voor hij overleed aan tuberculose. Twee jonge topzangers, Kirila Kraal en Esther Kuiper, nemen u samen met de musici van Club Classique mee naar de magische wereld van Pergolesi.

Vrienden van de Kamermuziek bestaat dit seizoen vijf jaar en viert dat met een extra bijzonder concertseizoen: luister naar vijf afwisselende en unieke concerten uitgevoerd door de nieuwe generatie musici in de Amstelkerk en De Duif (jubileumconcert) te Amsterdam, elk concert met zijn eigen thema en bijpassende fingerfoods. Prijzen zijn inclusief een glaasje wijn en hapjes!

Paasconcert: het Stabat Mater van Pergolesi

J. Haydn: selectie uit ‘Sieben letzte Worte’
G.B. Pergolesi: Stabat Mater

Op verzoek van diverse vaste bezoekers van Vrienden van de Kamermuziek sluit het 5e seizoen af met een concert in paassferen. De strijkers van Club Classique openen met de melancholische klanken van Haydn’s Lette Worte. De opkomende zangeressen Kirila Kraal en Esther Kuijper sluiten zich bij het gezelschap aan voor misschien wel het mooiste stabat mater ooit geschreven; dat van Giovanni Batista Pergolesi. Alhoewel zijn Stabat Mater vandaag de dag vooral wordt uitgevoerd met orkest, hoor je vandaag, een week voor Pasen, de originele versie met begeleiding van een strijkkwartet. Paasbrood en paaseieren kunnen in de pauze natuurlijk niet ontbreken!

Kirila Kraal, sopraan
Esther Kuiper, mezzosopraan
Club Classique

Informatie

Plaats Amstelkerk
Tijd16:00 uur
Toegang Normaal: €23 Tot en met 30 jaar: €15 Vriend: €21
Kaartverkoop
vriendenvandekamermuziek.nl/Vrienden-van-de-Kamermuziek/nl-NL/programma+kaartverkoop.aspx