Skip to navigation | Ga naar menu

muziek - Vrienden van de Kamermuziek: Stanislavski String Quartet: Aangenaam Bruch!

27 januari 2019

Max Bruch staat vooral bekend om zijn koormuziek en zijn prachtige vioolconcert. Zijn kamermuziek is minder bekend, maar verdient zeker een plek in de kamermuziekwereld. Aangenaam kennis te maken, mijnheer Bruch!

Vrienden van de Kamermuziek bestaat dit seizoen vijf jaar en viert dat met een extra bijzonder concertseizoen: luister naar vijf afwisselende en unieke concerten uitgevoerd door de nieuwe generatie musici in de Amstelkerk en De Duif (jubileumconcert) te Amsterdam, elk concert met zijn eigen thema en bijpassende fingerfoods. Prijzen zijn inclusief een glaasje wijn en hapjes!

Stanislavski String Quartet: Aangenaam Bruch!

M. Bruch: Selectie uit ‘Vier stukken voor cello en piano’ opus 70
O. Respighi: Strijkkwartet in D
M. Bruch: Pianokwintet

Max Bruch staat vooral bekend om zijn koormuziek en zijn prachtige vioolconcert. Zijn kamermuziek is minder bekend, maar verdient zeker een plek in de kamermuziekwereld. Zijn pianokwintet schreef hij voor een van zijn weinige vrienden, Andrew Kurtz, een advocaat, wiens grote liefde eigenlijk de piano was. Over Mozart weten we dat het een grappige en grillige man was. Beethoven was een eindeloze romanticus, wiens norsheid het vaak won van zijn gevoelige kant. Debussy was een moeilijke man, een bourdondier en een vrouwenliefhebber. Maar wie was Bruch eigenlijk? Wat waren zijn inspiratiebronnen? Vandaag hoor je naast twee van zijn grote kamermuziekwerken en een strijkkwartet van een van zijn leerlingen, Respighi, ook een korte lezing over zijn leven met aansluitend een vraagronde. Aangenaam kennis te maken, mijnheer Bruch!In de pauze worden zowel Engelse als Duitse fingerfoods uitgedeeld; hapjes uit Bruch’s twee thuislanden.

Stanislavski String Quartet
Rada Ovcharova, viool
Eduardo Paredes, viool
Emlyn Stam, altviool
Willem Stam, cello

Lestari Scholtes piano

 

Informatie

Plaats Amstelkerk
Tijd16:00 uur
Toegang Normaal: €23 Tot en met 30 jaar: €15 Vriend: €21
Kaartverkoop
vriendenvandekamermuziek.nl/Vrienden-van-de-Kamermuziek/nl-NL/programma+kaartverkoop.aspx