Skip to navigation | Ga naar menu

divers - Vriendenrondvaart Typisch Amsterdams?

30 september 2018

Altijd anders en uniek, onze jaarlijkse Vriendenrondvaart door de Amsterdamse binnenstad. Stadsherstelgidsen vertellen over Stadsherstelmonumenten en projecten waar u als Vriend aan heeft bijgedragen. Het thema dit jaar is 'Typisch Amsterdams?'. Tijdens deze rondvaart zal blijken dat het juist het niet Amsterdamse is, wat Amsterdam zo typisch maakt. Kom ook op zondag 30 september.

Typisch Amsterdams?

Typisch Amsterdams? Tijdens de rondvaart staat deze vraag centraal. Vanaf het water komen diverse Stadsherstelpanden voorbij waaronder onze nieuwste aanwinst de Haarlemmerpoort! Alle Stadsherstelpanden zijn vanaf het water ook gemakkelijk te herkennen aan het schildje van Stadsherstel dat op elk pand te zien is.

Ter gelegenheid van het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed bekijken we de stad door een Europese bril. Zo komen we “Amsterdamse” bewoners tegen die vanuit hun land van herkomst een stukje Europa de stad binnenbrachten. Maar ook materialen kwamen van heinde en verre om van het moerassige Amsterdam een stad van allure te maken. Tijdens deze rondvaart zal blijken dat het juist het niet Amsterdamse is, wat Amsterdam zo typisch maakt.

Met het thema 'Typisch Amsterdams?' sluiten we aan bij Open Monumentendag Amsterdam. Op zaterdag 8 en zondag 9 september 2018 zijn gratis tientallen monumenten te bezoeken die normaal gesproken niet toegankelijk zijn.

Kaartjes kopen

De Vriendenrondvaart is alleen voor Vrienden van Stadsherstel en introducees. Bent u nog geen Vriend en wilt u meevaren? Dat kan. U kunt uw tickets bestellen en hier gelijk Vriend worden.

 

 

U kunt hierboven online uw kaartjes kopen voor € 22,50 p.p.

Wilt u het bedrag liever overmaken? Dat kan op het rekeningnummer van de Vrienden NL66 INGB 000 5659 267 o.v.v. uw lidmaatschapsnummer. 

Als u online een kaartje koopt dan kunt u gelijk uw kaartje printen. Als u gelijk overmaakt naar ons rekeningnummer dan krijgt u in de tweede helft van september uw kaartje toegestuurd.

De borrel na de rondvaart

De borrel na de rondvaart vindt dit jaar weer plaats bij onze gezellige bierbrouwerij De Prael in de Oudezijds Armsteeg (7 minuten lopen vanaf Rederij Plas). Let daar vooral op het tegeltableau in het proeflokaal. Dankzij een bijdrage van de Vrienden is daar een tableau van oud-Hollandse tegels gekomen.

Heeft u nog vragen? Neem gerust contact met ons op: of 020-5200075.

Informatie

Plaats Rederij Plas, Damrak 28A (vlakbij het Centraal Station)
Tijd13:30 uur
Toegang Voor Vrienden € 22,50 p.p.