Skip to navigation | Ga naar menu

muziek - Wakana Shimizu en Yoshimi Kawai

9 juli 2017

Zomerconcert op 2 piano's. Van Klassieke muziek naar Japanse muziek. 

Een muzikale reis gespeeld door Wakana Shimizu en Yoshimi Kawai.

Het programma omvat o.a.
W. A. Mozart: Sonata for two Pianos in D major K 448 (alleen het eerste deel: Allegro con spirit)
D. Milhaud: Scaramouche I. Vif II. Moderé III. Brasileira 
Saint-Saëns: Le carnaval des animaux
en Piano Solo, Japanse muziek van Ghibli film...

Wakana Shimizu: 

Wakana Shimizu uit Tokio begon al op driejarige leeftijd met pianospelen. Als kind behaalde zij verschillende prijzen en gaf een uitvoering van Mozarts pianoconcert K.V.414. In september 2009 studeerde Wakana aan het Conservatorium van Amsterdam bij Willem Brons.

In 2010 behaalde Wakana een eerste prijs tijdens het Prinses Christina Concours. In 2011 speelde ze in de Spiegelzaal van het Concertgebouw Amsterdam. In 2013 heeft ze haar Bachelor Cum Laude afgerond. Hierdoor kreeg ze een beurs van de J. Vonk Foundation. In 2014 had ze haar debuut recital (samen met Willem Brons) in de Hakuju Hall, Tokyo. In 2015 heeft ze haar Master ook weer Cum Laude behaald. In 2016 kreeg ze de tweede prijs en de speciale award op de Geelvinck fortepiano concours.

Overal waar Wakana zich gepresenteerd heeft wordt zij beschouwd als uitermate talentvol pianiste en een uitgesproken veelzijdige music

Yoshimi Kawai:

Yoshimi Kawai is een professionele pianiste die optreedt in zowel Nederland als haar geboorteland Japan. Zij heeft solo, duo en salon concerten gegeven in Nagoya, Tokyo maar ook in Amsterdam en andere Nederlandse steden. 

 

 

 

Informatie

Plaats Amstelkerk
Tijd15:00 uur
Toegang € 20,-