Skip to navigation | Ga naar menu

divers - Waterland-Kerkenland 2018

16 juni - 17 juni 2018

Voor het 23e achtereenvolgende jaar wordt in Waterland en Landelijk Amsterdam-Noord Waterland-Kerkenland georganiseerd, een muzikale fiestroute waarbij o.a. De Kerk van Ransdorp wordt aangedaan voor een bezoek.

Deze muzikale fietsroutes voeren u door het prachtige Noord-Hollandse landschap, naar kerkjes, waar u op muzikale intermezzo’s wordt getrakteerd. Er is een gevarieerd aanbod: van klassiek tot zigeunermuziek en van chansons tot brass-music. In totaal zijn er 64 optredens van 16 ensembles, orkesten, koren en bands. Om de miniconcertjes bij te kunnen wonen moet er wel gefietst worden. Vooral de combinatie van een mooie omgeving, de acht kerkjes en de uiteenlopende muziek staan garant voor een mooie zomermiddag.

zaterdag 17 juni
Carole et Brullare
vrolijke en frivole middeleeuwse muziek

zondag 18 juni
Onstuimig Schuim
kolkend en bruisend muzikaal theater

De formule is eenvoudig: U kunt starten bij een kerk naar keuze. Op elk heel uur, 13.00, 14.00, 15.00 en 16.00 uur, begint in iedere kerk langs de route een concertje. Ieder concertje duurt 20 minuten. 
U geniet van de muziek, kunt even heerlijk uitrusten en hebt dan weer voldoende energie en alle tijd om naar de volgende kerk te fietsen.
Beide routes zijn ongeveer 18 kilometer. De afstand tussen de kerken- tussen de drie en vijf kilometer- maakt het heel goed mogelijk om van kerk tot kerk te fietsen.

Een passe-partout met routekaartje voor een heel weekend kost € 7,50. Verkrijgbaar tijdens het fietsweekend bij iedere deelnemende kerk. Vanaf 1 juni ook in de voorverkoop bij boekhandel NIMO in Monnickendam. Er kunnen geen plaatsen worden gereserveerd. Voor kinderen tot 12 jaar is deelname gratis.

Informatie

Plaats Ransdorp
Tijd13:00 uur
Toegang € 7,50
Kaartverkoop
www.waterland-kerkenland.nl/site/
Website www.waterland-kerkenland.nl/site/
Categorie: Cultuuragenda, Ransdorp