Skip to navigation | Ga naar menu

divers - WeMakeThe.City in 't Zonnehuis en 't Kromhout

22 juni - 23 juni 2019

Kom naar 't Zonnehuis voor een fietsroute langs vertellers, makers, boeren, burgers en buitenlui in dit prachtige oude dorp binnen de stadsgrenzen van Amsterdam. Of naar 't Kromhout voor een wandeling, een rondleiding in het museum en met een bootje varen naar het Oosterdok en een verrassend muzikaal optreden. Allemaal in het kader van WeMakeThe.City.

't Zonnehuis

zowel zaterdag als zondag: 10:15, 11:15 en 12:15.

Ga mee op een fietstocht door Tuindorp-Oostzaan en ontmoet verschillende ondernemers die er actief zijn. Start je dag met een kopje koffie of thee bij Lokaal Spaanders, een restaurant dat zoveel mogelijk uit lokale grond put. Krijg een rondleiding door 't Zonnehuis, een monumentaal theater in Amsterdamse Schoolstijl. Ontdek de PuurNatuurTuin, een natuurspeelterrein aan de Kometensingel, en bezoek de Museumwoningdie de historie van Tuindorp-Oostzaan vertelt. Vervolgens brengt de fietsroute je langs Koda Amsterdam, een social enterprise die afval omzet in prachtige accessoires. Tot slot ga je langs bij het stadslandbouwproject Noordoogst waar je kunt uitwaaieren over het terrein: de varkensman, de wijngaard, de brouwerij, de vlindertuin en de roker.

BEKIJK HIER HET HELE PROGRAMMA

Museum 't Kromhout

zondag 23 juni

Wandeling: Van krom hout tot ijzer (14:30 - 16:00 uur)
Op welke scheepswerf liet Michiel de Ruyter zijn oorlogsschepen bouwen? Waarom zijn er geen houten schepen uit de VOC tijd bewaard gebleven? Hoe kunnen ijzeren schepen blijven drijven? En wat is het verschil tussen gietijzer en staal, en waarom is dat belangrijk bij het bouwen van bruggen? U ontdekt het tijdens een unieke wandeling door maritiem Amsterdam.

Rondleiding in Museum ‘t Kromhout (13:00, 14:00 en 15:00 uur)
U wordt rondgeleid langs draaiende Kromhoutmotoren en stoomwerktuigen. De rondleiders zullen uitgebreid vertellen over de historie van de motoren en de toegepaste techniek.

Verrassend muzikaal optreden (16:00 uur) 

BEKIJK HIER HET HELE PROGRAMMA 

 

 

Informatie

Plaats Zonnehuis
Tijd10:15 uur
Toegang
Kaartverkoop
wemakethe.city/nl/programma?q=zonnehuis
Website wemakethe.city
Categorie: Cultuuragenda, Zonnehuis