Skip to navigation | Ga naar menu

spiritueel - Workshop over meditatie en liefde door Jan Geurtz

19 januari 2019

Workshop over de spirituele visie op de geest en de werkelijkheid, met meditatie instructies en praktische oefeningen. Zaterdagmiddag 19 januari 2019 van 14u tot 18u. 

Deze workshop gaat over de spirituele visie op de geest en de werkelijkheid. Deze visie zegt dat we in onze jeugd een zelfbeeld aanleren dat niet overeenkomt met wie we werkelijk zijn. De kern van deze misvatting is het gevoel dat wij onvolmaakt, niet goed genoeg en mislukt zijn. Dit gevoel dekken we toe met liefde en erkenning van anderen en dit zorgt er voor dat we ons mislukt voelen als die toedekking stagneert, bijvoorbeeld als een relatie stukloopt.

Meditatie en Liefde
Tijdens deze workshop leer je de meest essentiële vorm van meditatie. Hiermee kun je dit hele ego-mechanisme leren herkennen, en je ervan bevrijden, door je identificatie ermee los te laten. Van daaruit ontwikkelt zich geleidelijk een onvoorwaardelijke liefde voor alles en iedereen. Dat is onze fundamentele staat van Zijn die soms goddelijk genoemd wordt, soms boeddha-natuur of non-duale essentie.

Je leert met praktische oefeningen hoe je deze manier van kijken kunt gebruiken in je dagelijkse leven, en hoe ze in moeilijke situaties kan helpen om liefdevol en vriendelijk te blijven voor jezelf en je omstandigheden. Er is ook ruimte voor het stellen van vragen.

Voor wie?
Deze workshop is bedoeld voor iedereen die wel eens last heeft van zelf-afwijzing en beknellende emoties en geïnteresseerd is in een praktische methode om je ervan te bevrijden. Het is tevens een kennismaking met de manier van werken in de jaarcursussen en retraites die Jan Geurtz elk jaar geeft.

Informatie

Plaats De Duif
Tijd14:00 uur
Toegang € 55,-
Kaartverkoop
www.jangeurtz.nl/middagworkshop-over-meditatie-en-liefde/
Website www.jangeurtz.nl/middagworkshop-over-meditatie-en-liefde/
Categorie: Cultuuragenda, De Duif