Skip to navigation | Ga naar menu

muziek - YOURI EGOROV CONCERTSERIE IN DE AMSTELKERK

YPF PRIJSWINNAARSCONCERT

16 februari 2019

Op de originele vleugel van Youri Egorov, de dichter onder de Russische meesterpianisten, zullen deze avond de kersverse winnaars van de YPF Piano Competition/Grand Prix Youri Egorov 2019 de aftrap geven van de Youri Egorov concertserie samen met het Helikon Kwartet, aangevuld met contrabas.

Het Helikon Kwartet werd in 2015 opgericht en studeert aan de Nederlandse Strijkkwartet Academie. Het Helikon Kwartet is een energiek strijkkwartet en bestaat uit Stella Zake en Marieke Kosters op viool, Lotus de Vries op altviool, Renate Apperloo op cello en Jordi Carrasco op contrabas.

Op het programma staat o.a. Mozarts pianoconcert in A groot KV 414, dat Mozart componeerde in de herfst van 1782 en waarvoor hij zelf een versie met strijkkwartet maakte. Het Andante, dat het thema van La Calamita dei Cuori van Mozarts vriend en mentor Johann Christian Bach citeert, kan worden gezien als een soort eerbetoon van de leerling (Mozart) aan de mentor (Bach), die begin 1782 overleed. Over de dood van Bach schreef Mozart destijds aan zijn vader: “Wat een verlies voor de wereld van de muziek.”

De overige programmering van de avond - een keuze van de prijswinnaars van de YPF Piano Competition - is nog niet bekend; wie de prijswinnaars zullen zijn wordt pas duidelijk tijdens de Finale van de YPF Piano Competition op zondag 10 februari 2019 in Muziekgebouw aan ‘t IJ.

PASSE PARTOUT: € 45,00   
DATA CONCERTSERIE: 16 FEBRUARI 2019, 18 MEI 2019, 16 NOVEMBER 2019

Informatie

Plaats Amstelkerk
Tijd20:15 uur
Toegang € 17,50 | CJP, Stadspas, 65+, Vrienden Stadsherstel € 15,00 | Studenten € 10,00.
Kaartverkoop prijzen zijn incl. pauzedrankje
volgt zsm
Website www.ypf.nl