Skip to navigation | Ga naar menu

orgelconcert - Zondagmiddag orgelconcert: Stephan van de Wijgert

21 juni 2020

We kijken er naar uit vanaf deze maand weer bezoekers te verwelkomen in onze Bijzondere Locaties. Vaste organist van De Duif, Stephan van de Wijgert, zal op 21 juni het Smits-orgel weer bespelen. Er is plaats voor maximaal 30 bezoekers.  Uiteraard houden wij ons aan alle voorschriften en richtlijnen van de Rijksoverheid en het RIVM en denken wij aan de gezondheid en veiligheid van publiek, musici en medewerkers. 

De organist is live te volgen op beeldscherm. Samenstelling programma door Stephan van de Wijgert, organist van De Duif. 

Smits-orgel; 'monument in een monument'
Het Smits-orgel in De Duif is een Rijksmonument. Het werd gebouwd tussen ca. 1862-1882 en het is het grootste Smits-orgel boven ‘de grote rivieren’. Het verkeerde al enige tientallen jaren in uiterst slechte toestand. Stadsherstel heeft in 1997 (tegelijk met de restauratie van het gebouw) besloten tot grondige restauratie van dit beroemde instrument.  In 1997 werd het orgel gedemonteerd. Zeven jaar later - najaar 2004 - is begonnen met het terugplaatsen van het inmiddels (grondig) gerestaureerde orgel.

Informatie

Plaats De Duif
Tijd16:00 uur
Toegang vrijwillige bijdrage
Kaartverkoop kaart bestellen via eventbrite verplicht
zomerorgelconcerten.eventbrite.nl
Website www.orgelconcertendeduif.nl/
Categorie: Cultuuragenda, De Duif