Skip to navigation | Ga naar menu

Werken bij Stadsherstel

Bij Stadsherstel kunt u op verschillende manieren aan de slag! Als werknemer of als vrijwilliger, maar Stadsherstel helpt u ook aan een stageplaats of om een afstudeerstage tot een goed einde te brengen. Hieronder leest u alles over de bedrijfscultuur, de leer- en doorgroeimogelijkheden en de arbeidsvoorwaarden binnen onze organisatie.

Bovendien kunt u kennismaken met medewerkers van onze organisatie die in een interview vertellen over hun werk en ervaringen bij Stadsherstel. Onderaan deze pagina staan deze interviews.

Op dit moment zijn wij op zoek naar:

Er zijn verder geen openstaande vacatures. Spreekt onze organisatie u aan, dan kunt u altijd een open sollicitatie sturen aan Marieke Ravestein, HR Adviseur: . Uw gegevens kunnen eventueel, met uw toestemming, worden opgenomen in ons portefeuillebestand (conform de wettelijke bewaartermijnen) zodat we u bij eventuele toekomstige vacatures kunnen benaderen.

Algemeen

Wij vinden het belangrijk om onze medewerkers (promotie-)kansen te bieden. Als een functie vrijkomt kijken wij eerst of er intern kandidaten zijn. Mocht dit niet het geval zijn, dan wordt een vacature extern uitgezet.

Stage- en afstudeermogelijkheden

Binnen Stadsherstel zijn regelmatig stagiaires of studenten die afstuderen werkzaam, in het bijzonder op de afdelingen Communicatie, Restauratie en Planontwikkeling en Verhuur Bijzondere Locaties. Studies die goed op onze bedrijfsactiviteiten aansluiten zijn bijvoorbeeld Bouwkunde of studies rondom Cultureel Erfgoed.

Stadsherstel is continu in beweging en op zoek naar innovatieve ideeën of procesverbetering. Wij zien graag dat een student daar een belangrijke rol in speelt. De organisatie hecht waarde aan kennisoverdracht vanuit de opleidingen om bij te blijven met de ontwikkelingen in het vakgebied. Bovendien stelt zij studenten graag in de gelegenheid om binnen het bedrijf kennis en ervaring op te doen. De belangstelling voor een stage- en/of afstudeerproject is groot. Bij interesse is het daarom raadzaam uw toegevoegde waarde in de motivatie te verwoorden en duidelijk aan te geven wat voor project u voor ogen heeft. Sollicitaties zijn te richten aan Marieke Ravestein, HR Adviseur: .

Bedrijfscultuur

Bij Stadsherstel zijn zo’n 40 medewerkers werkzaam. De bedrijfscultuur die wij nastreven is resultaatgericht, respectvol, open en laagdrempelig. Om de interne communicatie op een goed peil te houden, worden de medewerkers regelmatig en op verschillende manieren op de hoogte gebracht van de bedrijfsresultaten, ontwikkelingen in het vakgebied, de projecten en andere wetenswaardigheden.

Zo vindt ieder kwartaal een lunch plaats voor het gehele personeel. Medewerkers worden uitgenodigd, of kunnen zelf het initiatief nemen, om tijdens deze lunchbijeenkomsten elkaar op de hoogte te brengen van hun bezigheden of projecten, bijvoorbeeld middels een korte presentatie. Tijdens een kwartaalbijeenkomst praat de directie de medewerkers bij over de bedrijfsresultaten en strategie.

Het maatschappelijk karakter van de organisatie, het bijdragen aan herstel en behoud van cultureel erfgoed, maakt het werken bij Stadsherstel extra interessant. Medewerkers die daar affiniteit mee hebben en het fijn vinden daar direct of indirect een bijdrage aan te leveren, hebben zeker een streepje voor.

Veel medewerkers zijn zich bewust van het bijzondere werk dat zij kunnen en mogen doen. Zij werken hard en zijn zich bewust van hun verantwoordelijkheden, maar daar staan goede arbeidsvoorwaarden tegenover. Naast een interessante functie en plezier in het werk, zijn ook andere voorwaarden van belang zoals een marktconform salaris en gunstige secundaire arbeidsvoorwaarden. Verder werkt Stadsherstel aan het persoonlijk welbevinden van haar medewerkers, door oog te hebben voor gezondheidsaspecten, persoonlijke ontwikkeling (onder meer door het opstellen van een Persoonlijk Ontwikkelingsplan – ‘POP’) en scholingstrajecten.

Het bijzondere kantoor van Stadsherstel is gevestigd in de Amstelkerk aan het prachtige Amstelveld. Een inspirerende en unieke werklocatie waar de historie tastbaar is.

Medewerkers aan het woord

Interview met directeur Onno Meerstadt
• Interview met adjunct-directeur Michiel van der Burght
• Interview met senior medewerkster Bijzondere Locaties Leora Boot
• Interview met senior projectleider Paul Morel
• Interview met hoofd Communicatie en Fondsenwerving Stella van Heezik
• Interview met senior projectleider Gijs Hoen
• Interview met hoofd Verhuur Peter Goutbeek
• Interview met projectleider Willem van Iterson
• Interview met hoofd Administratie Kees Ampt
• Interview met hoofd Bijzondere Locaties Emmy Schouten

Vrijwilligers

De monumenten en Bijzondere Locaties van Stadsherstel Amsterdam zijn regelmatig opengesteld voor publiek. Op die middagen zijn er altijd twee vrijwilligers aanwezig die iets kunnen vertellen over het gebouw, de restauratie en het werk van Stadsherstel en de Vereniging Vrienden van Stadsherstel. Ook zijn er soms bijzondere openstellingen zoals het Open Monumentenweekend.

Voor deze activiteiten is de Vereniging Vrienden van Stadsherstel altijd op zoek naar vrijwilligers die één of meerdere middagen per maand in een van de unieke panden van Stadsherstel Amsterdam als gids willen optreden. Uiteraard ontvangt u alle informatie om deze taak goed uit te kunnen voeren.

Bent u geïnteresseerd of wilt u meer informatie aanvragen? Bel met de Vereniging Vrienden van Stadsherstel (020- 520 0060) of stuur een mail naar