Skip to navigation | Ga naar menu

Het Zonnehuis

Het Zonnehuis is een prachtige monumentale locatie gebouwd naar Amsterdamse Schoolstijl en een ontwerp van Jan Hendrik Mulder jr (1888-1960). Het gebouw opende in 1932 zijn deuren en is onlosmakelijk verbonden aan de historie van Amsterdam Noord. In tijden van financiële crisis zorgde de bouw voor banen en inkomens voor de vele werkeloze arbeiders in die periode.

Het Zonnehuis werd gebouwd voor het gemeenschapsleven van -met name- bewoners van het Tuindorp Oostzaan, vanuit de filosofie dat een bloeiend verenigingsleven van belang is voor de opvoeding van de arbeidersklasse. Oorspronkelijk als verenigingsgebouw voor de arbeiders van het NDSM terrein, wat nog geen twee kilometer van het Zonnehuis ligt. In 1993 werd deze locatie nipt gered van de sloop. Later, in 2002, kwam het in bezit van Stadsherstel. De prachtige interieurs waren nog grotendeels authentiek, maar casco was het in vervallen staat. Inmiddels is het rijksmonument in zijn volle glorie en brengt het weer allerlei activiteiten bijeen.

Het Zonnehuis is alle dagen beschikbaar voor onder meer theatervoorstellingen, try-outs, recepties, presentaties, workshops en concerten. 

Adres: Zonneplein 30, 1033 EK Amsterdam (Tuindorp-Oostzaan)

Het Zonnehuis ligt vlak bij het NDSM terrein. Bereikbaar via de pont naar het NDSM terrein, daarna nog 7 min fietsen naar het Zonneplein.

Neem voor meer informatie contact op met:

020-5200090

Locatie

Ga naar de virtuele tour >