Skip to navigation | Ga naar menu

Museum 't Kromhout

Ronkende Kromhoutmotoren en de nostalgische geur van noeste arbeid en diesel brengen de geschiedenis van de Amsterdamse scheepsbouw tot leven. Museum ’t Kromhout, robuust en industrieel, ademt ambacht, meesterschap, techniek en kracht. Midden in Amsterdam komt de maritieme geschiedenis weer tot leven en worden oude technieken en moderne herbestemming gecombineerd in deze bijzondere locatie van Stadsherstel.  

Museum ‘t Kromhout aan de Hoogte Kadijk te Amsterdam, is bekend geworden door de legendarische Kromhoutmotoren, die hier vanaf 1901 werden geproduceerd. De Westkap en Oosthal, beide industriële rijksmonumenten, zijn aan het eind van de 19e eeuw gebouwd. In 1967 werden de scheepsactiviteiten beëindigd.

Dankzij een grote bijdrage van het Prins Bernhard Fonds is in 1975 de werf van sloop gered. De Westkap is nog steeds in gebruik als scheepswerf en is omgeven door oude schepen. In de Oosthal heeft een gedeelte van de collectie van het Kromhoutmuseum een prominente plek, waardoor er een unieke sfeer is ontstaan.

Deze maritieme locatie, gelegen aan de Nieuwe Vaart, leent zich uitstekend voor diners, recepties en bedrijfspresentaties. Ook zijn er al vele huwelijken gesloten. De Oosthal is dagelijks te reserveren, met uitzondering van de dinsdag, de dag waarop het museum zijn deuren opent. In de hal kan tussen de historische en nog werkende Kromhoutmotoren een robuuste vloer flexibel worden ingericht. Deze is daarom zeer geschikt voor culturele evenementen. Daarnaast is de ruimte uitermate geschikt voor dagactiviteiten als lezingen, workshops en presentaties.

Adres: Kruithuisstraat 25, 1018 WJ Amsterdam

Neem voor meer informatie contact op met:

020-5200090

BEZOEKERSINFORMATIE
Het museum is iedere dinsdag geopend van 09:30 - 15:30 en elke derde zondag van de maand van 12:00 -16:00 uur. Entree: € 7,- p.p. | t/m 12 jaar € 4,-. Voor meer bezoekersinformatie kijk op www.kromhoutmuseum.nl. Voor een overzicht van de komende culturele evenementen in Museum 't Kromhout, klik HIER

Locatie