Skip to navigation | Ga naar menu

Schellingwouderkerk

Vlak bij de Oranjesluizen in Amsterdam-Noord ligt op een terp aan de voet van de dijk het waterstaatskerkje van Schellingwoude. Een intiem wit kerkje met een landelijke ligging, waar vele huwelijken zijn voltrokken.

Uit historisch onderzoek voor en tijdens de restauratie bleek dat er sinds het begin van de 14e eeuw verschillende kerken op de terp hebben gestaan. Het huidige, van oorsprong hervormde,  gebouw dateert uit 1866. De restauratie van de Schellingwouderkerk werd in 2000 voltooid.

De Schellingwouderkerk is de kleinste kerk in beheer van Stadsherstel. Door de landelijke en pittoreske ligging is het een romantische locatie voor het sluiten van huwelijken. Het orgel wordt nog steeds bespeeld.  Ook is de kerk ook uitermate geschikt voor workshops, diners, kleine congressen of lezingen. De kerk is dagelijks van 9:00 uur tot middernacht te reserveren en is goed bereikbaar per auto en per boot. De Oranje Sluizen verlenen alle medewerking en reserveren een afmeerplaats voor bruidsparen aan de binnenzijde van de Sluis aan de Noorder Loswal. Voor het bereiken van de Schellingwouderkerk per boot is het overigens niet nodig om door de Oranje Sluizen te varen.

De Schellingwouderkerk is een officiële trouwlocatie van de Gemeente Amsterdam.

Adres: Wijkergouw 6, 1023 NX Amsterdam

Neem voor meer informatie contact op met:

020-5200090

KLIK HIER VOOR DE VIRTUELE RONDLEIDING TIJDENS DE OPEN TOPTROUWLOCATIE ROUTE

Locatie

Ga naar de virtuele tour >