Skip to navigation | Ga naar menu

Posthoornkerk

Midden in de stad, aan de bruisende Haarlemmerstraat, staat één van de belangrijkste nog overgebleven negentiende eeuwse kerken van Amsterdam. De neogotische Posthoornkerk is met haar drie ranke torens een blikvanger in het stadscentrum.

De Posthoornkerk is de eerste kerk in Amsterdam van P.J.H. Cuypers, die later ook het Centraal Station en het Rijksmuseum zou ontwerpen. De kerk, een kruisbasiliek met driebeukig schip en klaverbladvormige koorpartij, moest op een klein bouwterrein gerealiseerd worden en kreeg daarom twee galerijen boven elkaar. De bouw begon in september 1861. De torens aan de Haarlemmerstraat verrezen in 1887-1889.

De in onbruik geraakte kerk dreigde in de jaren zeventig van de 20ste eeuw gesloopt te worden, maar dit werd dankzij een plan van Stichting de Posthoornkerk voorkomen. In 1989 is de vernieuwde kerk in gebruik genomen. Sindsdien wordt de middenruimte verhuurd voor bijzondere gelegenheden voor de particuliere en zakelijke markt.

De Posthoornkerk is geschikt voor onder andere diners, recepties, productpresentaties en lezingen. De theater of culturele presentaties en het geven van concerten komen prima tot hun recht. Ook kan in de kerk het burgerlijk huwelijk worden voltrokken.

De Posthoornkerk is een officiële trouwlocatie van de Gemeente Amsterdam.
Op deze locatie is gratis WIFI beschikbaar.

Adres: Haarlemmerstraat 124-126, 1013 EX Amsterdam

Neem voor meer informatie contact op met:

020-5200090

De Posthoornkerk is part of the Unique Venues of Amsterdam. Check this link for more information.

KLIK HIER VOOR DE VIRTUELE TOUR TIJDENS DE OPEN LOCATIEDAG

Locatie

Ga naar de virtuele tour >