Skip to navigation | Ga naar menu

Van Houtenkerk

De Van Houtenkerk in Weesp heeft een prachtig authentiek interieur in de stijl van Berlages Nieuwe Kunst met Jugendstilkenmerken. De kerk wordt in de volksmond ook wel ‘het Chocoladekerkje’ genoemd.

De Van Houtenkerk werd in 1906 neergezet in opdracht van de gezusters Van Houten, telgen uit het beroemde chocoladegeslacht. Het gebedshuis werd door de kerkgangers van de Nederlandsche Protestanten Bond aangeduid als ‘gehoorzaal’. Omdat na ruim een eeuw gebruik de last van het dagelijkse beheer en onderhoud te groot was geworden, deed men in 2009 de kerk over aan Stadsherstel.

De buitenkant van de Van Houtenkerk heeft neoromaanse stijlkenmerken. Het interieur heeft daarnaast kenmerken van Berlages Nieuwe Kunst met Jugendstilelementen. In het oog springen de prachtige kronen en wandarmaturen, en de vele sjablonen op de wanden en plafonds. Het orgel stamt uit 1907 en is gebouwd door de firma Adema. De akoestiek van de zaal is uitstekend.

De Van Houtenkerk is alle dagen van de week te reserveren voor onder andere lezingen, concerten, diners en huwelijken. Deze schitterende ruimte kan worden gereserveerd voor commerciële, culturele en sociale activiteiten die in overeenstemming zijn met het monumentale karakter van het interieur. De kerk ligt aan de Oudegracht in het centrum van Weesp, met voldoende parkeergelegenheid op vijf minuten loopafstand.

Adres: Oudegracht 69, 1381 XX Weesp

Neem voor meer informatie contact op met:

020-5200090
 

Locatie

Ga naar de virtuele tour >