Skip to navigation | Ga naar menu

Cultuur

Gedurende het hele jaar verwelkomen we verschillende ensembles, gezelschappen, organisaties en musici in onze Bijzondere Locaties. Van grootse klassieke producties tot intieme en vernieuwende programma’s. Stadsherstel draagt bovendien cultuur een warm hart toe en produceert ook zelf voorstellingen. De Bijzondere Locaties van Stadsherstel hebben een tweede leven gekregen als theater of concertpodium.

De cultuuragenda geeft het actuele overzicht van de diverse culturele activiteiten die in onze monumenten plaatsvinden.

'Locaties vol geschiedenis bieden een huis aan cultuur van nu'

De panden van Stadsherstel beschikken over moderne faciliteiten en beschikken door hun bouw en materialen vaak over een prachtige akoestiek. Zo is Paradiso vaste gastprogrammeur van concerten in onder andere de Amstelkerk en De Duif en spelen vele (kamermuziek) ensembles in de locaties van Stadsherstel. Ook lezingen van bijvoorbeeld het John Adams Institute zijn regelmatig in de Stadsherstel locaties bij te wonen.

Stadsherstel onderkent het belang van cultuur. Ze stimuleert jong en nieuw talent door hen een podium te bieden en produceert zelf ook voorstellingen. Als partner van verschillende culturele formaties draagt ze bij aan het ‘cultureel ondernemerschap’. Enkele samenwerkingen:
- Kamer Muziek Festival Amsterdam (Ella van Poucke)
- Opera per Tutti
- Young Pianist Founation
- Rondane Kwartet
- So What Kinderconcerten
- Navarra String Quartet
- Galery Lemaire
- Jan Kortie
- Paradiso
- Theatergroep Wie Walvis
- Royal Wind Music

Stadsherstel is een Naamloze Vennootschap, maar wel een bijzondere. Eventuele winsten worden bestemd voor de doelstellingen waarvoor Stadsherstel is opgericht. Door te kiezen voor een Bijzondere Locatie van Stadsherstel steunt u het herstel en behoud van het bijzondere erfgoed in Amsterdam en omstreken.

Zelf op zoek naar een locatie voor een cultureel evenement, vernieuwend programma of concert? Neem voor meer informatie contact op met:

020-5200090