Skip to navigation | Ga naar menu

BIJZONDERE LOCATIES OPEN VOOR MAXIMAAL 30 BEZOEKERS

26 mei 2020

We kijken er naar uit vanaf deze maand weer cultuurliefhebbers te verwelkomen in onze Bijzondere Locaties. Uiteraard houden wij ons aan alle voorschriften en richtlijnen van de Rijksoverheid en het RIVM en denken wij aan de gezondheid en veiligheid van publiek, musici en medewerkers. Zie hier een greep uit de activiteiten die op dit moment gepland staan in juni.

Snowapple
’t Zonnehuis
vanaf 5 juni elke vrijdag 16:00 – 18:00 uur

In 't Zonnehuis werkt internationale muziektheatergroep Snowapple aan een bijzondere videoproductie. De productie bestaat uit een reeks miniatuurtheater voorstellingen die op film worden gezet met behulp van een greenscreen. De video's worden deze zomer gepresenteerd aan filmfestivals en kunstplatforms. Ze zijn gebaseerd op het meest recente muziektheaterstuk van Snowapple; 'Mr Moon', een vrolijke en kleurrijke cabaretvoorstelling, die op luchtige wijze kritisch is op onze maatschappij. Elke vrijdagmiddag kan iedereen met een reservering een kijkje nemen in de Blauwe Zaal. Laurien en Nora, leden van Snowapple, laten zien hoe ze werken met een greenscreen en beantwoorden al je vragen.

Amsterdam Salon - Rosanne Philippens e.a. 
Posthoornkerk
8 en 9 juni 14:00 en 20:00 uur

In 2016 start violiste Rosanne Philippens de Amsterdam Salon waarbij er intieme en gezellige pop up-concerten worden gegeven door Rosanne en haar muzikale vrienden, op verschillende locaties. In deze tijd vraagt dit concept om een grote locatie, daarom deze keer geen huiskamer, maar de Posthoornkerk aan de Haarlemmerstraat. De eerste dag, 8 juni, spelen ze Beethovens 13e strijkkwartet in Bes opus 130, een werk van 40 minuten, door de musici ingeleid. De tweede dag, 9 juni, spelen ze een speels concert met losse stukken in verschillende bezettingen., repertoire van Mozart tot Moszkowski. 

Vier concerten voor steeds maximaal 30 gelukkigen dus. Het is nodig van te voren online kaarten te kopen. 

Carel Kraayenhof
De Duif
19 juni en 24 juni 12:30 en 14:30 uur

Na 30 jaar sextet en 10 jaar als duo met pianist Juan Pablo Dobal, keert Carel nu terug naar waar het begon: met zijn bandoneon op schoot in de huiskamer. In zijn soloprogramma ‘Ongehoorde Muziek’ speelt Carel nieuwe composities, arrangementen en solo’s op de bandoneon die eerder niet of nauwelijks gehoord zijn. Een rijkdom aan tango’s en folklore-muziek, maar ook klassiek en pop komen om de hoek kijken. De Piazzolla-juwelen als Oblivion en Adiós Nonino zullen uiteraard niet ontbreken. Puur genieten dus voor de uitverkoren 30 personen die van te voren een kaartje hebben kunnen bemachtigen. Deze komen binnenkort op onze site beschikbaar. 

Zomerorgelconcerten
De Duif
zondag 21 juni 16:00 uur

We hebben besloten om de wekelijkse orgelconcerten op het monumentale Smitsorgel in De Duif wel door te laten gaan deze zomer. In juni zou traditiegetrouw het normaal gesproken drukbezochte Eggenkampconcert zijn, maar dat concert zal dit jaar niet plaatsvinden. Dat schuiven we op naar volgend jaar. In plaats daarvan zal op 21 juni de vaste organist van De Duif, Stephan van de Wijgert, het orgel bespelen voor maximaal 30 bezoekers. Normaal gesproken kon men zonder reservering naar dit concert, maar nu is reserveren via Eventbrite verplicht.

Vrienden van de Kamermuziek
De Duif
zondag 28 juni 14:30 en 16:30 uur

De Vrienden van de Kamermuziek verhuizen van de intieme Amstelkerk naar onze grootste locatie, De Duif om zo goed mogelijk anderhalvemeterconcerten te geven. Concerten, meervoud, inderdaad. Want op zondag 28 juni zullen ze niet één maar twee concerten geven. Om maximaal 60 mensen te kunnen laten genieten van de live kamermuziek. Na het eerste concert op 14:30 uur wordt de ruimte gereinigd en klaargemaakt voor een nieuwe groep bezoekers.

In 2020 viert Ludwig van Beethoven zijn 250e verjaardag. Vier jonge topmusici brengen tijdens dit concert een ode aan deze grootmeester met hoogtepunten uit zijn kamermuziek- en piano-oeuvre, waaronder een van zijn grootste meesterwerken, zijn Septet opus 20, maar dan in de zeer zelden gehoorde versie voor piano voor vier handen, viool en cello, gearrangeerd door Beethoven’s grote bewonderaar Carl Burchard. 

Net als bij de andere concerten geldt ook hierbij dat de concerten alleen toegankelijk zijn met een van te voren aangeschaft online ticket.

We zijn constant aan het kijken of we in de huidige omstandigheden meer concerten en voorstellingen kunnen organiseren, dus houd onze cultuuragenda in de gaten. We kijken er naar uit u weer te mogen verwelkomen in onze monumenten.

Categorie: Algemeen nieuws