Skip to navigation | Ga naar menu

Fiets mee met de Fortenfietsroute 2019

28 februari 2019

Start Fortenseizoen is dit jaar van zaterdag 20 tot en met maandag 22 april, tijdens dit paasweekend hebben verschillende forten een aantal activiteiten. Stadsherstel organiseert op de 22e april, Tweede Paasdag, de Stadsherstels Fortenfietsroute. Dus spring op de fiets en leer met deze route het westelijk deel van de Stelling van Amsterdam kennen. 

Het startpunt is Fort bij Krommeniedijk oftewel Fort K'IJK, daarna leidt de fietsroute u naar Fort aan den Ham en is Fort aan de St. Aagtendijk oftewel het Muziekfort het eindpunt. Op een licht sportieve manier gaat u de herbestemde forten ontdekken en krijgt u informatie over de forten. Het is een leuke ontdekkingstrip want u kunt de fortwachterswoning dat ontworpen is door Piet Hein Eek bekijken, het Fort K'IJK met de vijfentwintig woningen voor jongeren met autisme zien, u inbeelden als een soldaat in de negentiende eeuw en aan het eind van de fietsrit genieten van live muziek. Onze projectleiders en de vrijwilligers van de forten vertellen u graag meer over de forten. 

Stadsherstels Fortenfietsroute is van 13.00-17.00 uur. We starten tussen 13.00-14.30 uur bij Fort K'IJK.
Meld u wel van tevoren aan voor de Fortenfietsroute via of bel ons op 020-5200075.

Startpunt: Fort bij Krommeniedijk (Fort K'IJK) Lagendijk 22 in Uitgeest. 
Eindpunt: Fort aan de St. Aagtendijk (Muziekfort) Vuurlinie 1 in Beverwijk
De kosten per persoon is € 10 en €7,50 voor Vrienden, dit is incl. koffie/thee met lekkers, het routeboekje en een drankje. 
​Lengte van fietstocht, van start- naar eindpunt, is ongeveer 10 kilometer. Van treinstation op de fiets naar fort is ongeveer 15 kilometer.

Betaling kaartjes
De kosten voor de fietsroute graag van tevoren overmaken.
Dit kan via het rekeningnummer van de Vrienden: NL66 INGB 0005 659 267 o.v.v. forten, aantal personen en lidnummer.
Geen Vriend? Dan graag naam en adres vermelden.

Parkeren 
Komt u met de auto? Op het fortterrein van Fort K'IJK is het aantal parkeerkmogelijkheden beperkt (20 plekken) met laadpalen voor 4 elektrische auto's. Wanneer het parkeerterrein vol is kunt u bij Fort aan den Ham (Busch en Dam 13 in Uitgeest) parkeren. Vanaf daar is het 8 minuten fietsen naar het startpunt bij Fort K'IJK. 

Zie hier voor route (per ov of auto) naar Fort K'IJK. Komt u met de trein zonder eigen fiets: reserveer paar dagen van tevoren een OV-fiets bij station Krommenie-Assendelft of station Uitgeest. 

Naast deze fietstocht op Tweede Paasdag kunt u natuurlijk ook op een andere dag de forten bezoeken, lees over onze fiets/wandelroutes langs de forten.

Categorie: Algemeen nieuws