Skip to navigation | Ga naar menu
Foto: Melle Meivogel

Foto: Melle Meivogel

Grachtenfestival in locaties van Stadsherstel

27 juli 2020

Ieder jaar vindt in augustus hét zomerfestival voor klassieke muziek, jazz en muziek uit andere culturen plaats, waarbij jonge musici van over de hele wereld je verrassen met hun eigen muzikale verhaal. Ook dit jaar! De Vondelkerk, ’t Zonnehuis en De Duif zijn te bezoeken. 

Wie de rising stars wil leren kennen, komt naar het Grachtenfestival! Verleden, heden en toekomst komen samen in eigentijdse combinaties van musici, genres en locaties. Daarbij dient de stad Amsterdam, van oost tot west en van noord tot zuid, als decor. Waaronder dus drie van onze Bijzondere Locaties. 

De Duif
De Duif aan de Prinsengracht is zoals de voorgaande jaren het decor voor de uitvoering van de compositieopdracht. Dat is altijd op de eerste zondag van het festival. Dit jaar wordt deze uitgevoerd door componist en dirigent Tijn Wybenga en zijn orkest AM.OK. Helaas is dit concert uitverkocht. Maar er vindt nog meer plaats in De Duif. Op woensdag 12 augustus kunt u bijvoorbeeld genieten van een prachtig ochtendconcert van het Belinfante Kwartet of een matinee van het Volkmann Trio (foto).

Vondelkerk
Ook de prachtige creatie van Cuypers aan het Vondelpark, de Vondelkerk, biedt podium aan het Grachtenfestival. Op 10 augustus zijn hier o.a. concerten van het Zemtsov Altvioolkwartet (aanrader!) en op 16 augustus kunt u luisteren (en kijken) naar de jonge talentvolle zangers van de Performing Opera Summer School in een afwisselend optreden vol hoogtepunten uit opera’s van alle tijden en uit alle windstreken. 

't Zonnehuis
Sommige mensen denken dat het Grachtenfestival zich beperkt tot de grachtengordel, maar dan komt men bedrogen uit. Ook de minder platgetreden paden worden bewandeld. Noord is bij uitstek een stadsdeel waar veel gaande is op het gebied van cultuur en ons naar de Amsterdamse School gebouwde monument 't Zonnehuis, pas hier perfect in. Op zaterdag 15 augustus zijn hier zowel klassieke als jazzconcerten te bezoeken. 

U begrijpt, het aantal plekken is beperkt. Kijk op onze CULTUURAGENDA om kaarten te bestellen. 

Waar u daarbij op moet letten:
- Koop uw kaartjes online. Er is geen verkoop aan de deur dit jaar.
- U krijgt een tijdsslot om te arriveren, vanaf een half uur voor aanvang, om rijvorming te voorkomen.
- Bezoekers van hetzelfde huishouden mogen naast elkaar zitten. Houd te allen tijde 1,5 meter afstand van de andere mensen om u heen.
- U hoeft uw entreebewijs niet aan ons te overhandigen, maar alleen te laten zien aan onze festivalmedewerkers.
- Heeft u verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudenheid, loopneus, keelpijn, lichte hoest of verhoging? Blijf dan thuis.
- Lees het protocol dat u ontvangt bij uw toegangsbewijzen goed door.
- Alle concerten duren een uur en hebben geen pauze. Gebruik van de WC's is op de meeste locaties niet mogelijk.

We zien u graag op het Grachtenfestival!

Categorie: Algemeen nieuws