Skip to navigation | Ga naar menu

Patrimonia: hét bordspel voor liefhebbers van Amsterdam

1 september 2017

Met de Open Monumentendagen is het leuke bordspel Patrimonia Amsterdam uitgekomen. Omdat wij een van de partners zijn organiseren wij een gezellige ouderwetse spelletjesmiddag op zondag 17 september in Museum 't Kromhout. Ook kunt u het spel als Vriend van Stadsherstel met Vriendenkorting verkrijgen. 

Over het spel

Patrimonia Amsterdam is een strategisch bordspel voor 2 tot 6 personen. Het is een geheel nieuw spel om samen met vrienden en familie te spelen, lekker ouderwets rondom de keukentafel. Tijdens het spelen waant u uzelf een echte Amsterdamse handelaar en ontdekt u ook leuke feitjes over de stad Amsterdam. Wie gaat uiteindelijk de boot in en wie vaart er met de overwinning vandoor? Patrimonia Amsterdam is een verslavend spel waarvan de uitkomst tot de laatste seconde spannend blijft.

Verover Stadsherstelmonumenten

Naast dat Patrimonia u de gezelligheid van het spelen van een spel geeft worden ook de verhalen achter de gevels gedeeld. Zo staan er zes Stadsherstelmonumenten op het bord namelijk, De Duif, Amstelkerk, Posthoornkerk, Museum ’t Kromhout, Pakhuis de Zwijger en het verdwenen NACO-huisje.

Voor Amsterdam

Patrimonia wordt zo duurzaam mogelijk geproduceerd. Ook daarom past het goed bij Stadsherstel. Door dit spel te spelen draagt u dus ook een steentje bij aan de stad. De pionnen worden namelijk vervaardigd van het plastic afval dat Plastic Whale uit de Amsterdamse grachten vist. Het bord en de kaarten worden gemaakt door de duurzaamste drukker van de wereld en de grachtenblokkers (u merkt tijdens het spelen van het spel wel wat dat zijn) worden uit omgevallen bomen uit de stad gemaakt. 

Over de spelletjesmiddag

Vindt u spelregels lezen ook altijd al zo vervelend, heeft u er ook last van om in een spel te komen of vindt u het gewoon leuk om met ons het spel uit te proberen? Kom dan naar onze gezellige spelletjesmiddag op zondag 17 september in Museum ‘t Kromhout, een van onze Patrimonia locaties. Van 13-17 uur wordt het spel uitgelegd, kunt u de makers ontmoeten en gezellig het spel spelen. En vergeet dan niet uw spel gelijk mee naar huis te nemen. Aanmelden voor de spelletjesmiddag is niet nodig. 

Hoe bestel ik het spel met Vriendenkorting?

Het spel is voor Vrienden van Stadsherstel met korting te verkrijgen. U betaalt dan geen € 45,- maar € 40,-. U kunt het spel bestellen door een e-mail te sturen naar  . Geef dan aan of u het spel thuisgestuurd wilt krijgen of dat u het spel op de spelletjesmiddag van 17 september in Museum ’t Kromhout komt ophalen. Na 17 september kunt u het spel ophalen tijdens kantoortijden in de Amstelkerk (het kantoor van Stadsherstel).