Skip to navigation | Ga naar menu

Red de toren van de Zaandijkerkerk!

16 september 2015

De kerk staan er al jaren verwaarloosd bij en er waren er zelfs plannen om de kerk te slopen. Dankzij de inzet van Stadsherstel kon de sloop worden voorkomen. Vanwege het instortingsgevaar was het begin juli nodig om met de restauratie te beginnen. Helaas is er nog niet genoeg financiële steun om de toren van de kerk te restaureren. Door middel van uw hulp kan de kerk volledig worden gerestaureerd. Help mee om de toren van deze parel te redden…

Help mee!
U kunt bijdragen aan dit bijzondere project door een donatie te storten op het rekeningnummer van de Vrienden van Stadsherstel rekeningnummer NL66INGB0005659267 ten name van Zaandijkerkerk. Alle bijdragen zijn van harte welkom! 

Schenkingen en ANBI
Deze vereniging heeft de culturele ANBI status dus u kunt belastingtechnisch voordelig schenken. Klik hier voor meer informatie over het schenken aan de vereniging. 

Kunstwerk Zaandijkerkerk
U kunt ook een piëzografie* van de Zaandijkerkerk bestellen. Het kunstwerk is gemaakt door de Zaanse kunstenaar Marinus Fuit en heet ‘Zicht op de Nederlandse Hervormde Kerk in Zaandijk’. 
Kleine print (45x55 cm) á € 125,- per stuk.
Grote print (65x85 cm) á € 195,- per stuk. (normale prijs € 300,-)

Beide printen zijn gemaakt in een oplage van 100 stuks.
Alle inkomsten uit de verkoop van het kunstwerk komen ten goede aan de toren van de Zaandijkerkerk.
*Een piëzografie is een nieuwe techniek, vergelijkbaar met zeefdruk, maar met de mogelijkheid voor meer diepte en nuance in de kleur

Lees hier meer over het kunstwerk van Marinus Fuit. 
Lees meer in magazine 78 over de Zaandijkerkerk (pagina 8-12).

Meer informatie
Wilt u de piëzografie bestellen of heeft u vragen of tips?
Neem contact op met Stella van Heezik via of 020-5200075.

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door: