Skip to navigation | Ga naar menu

Start aanpak stallen De Hollandsche Manege

10 augustus 2019

We zijn in de zomer gestart met de verbouwing van de stallen. De toegang naar de paardenverblijven is voorzien van mooie nieuwe hekken. Vanzelfsprekend houden we bij de restauratie rekening met duurzaamheid, zo zijn op het dak van de buitenrijbaan zonnepanelen geplaatst. Kom de restauratie bekijken en zie hieronder het fotoverslag.

Foto's vergroten
Nieuwe hekken voor het stallencomplex - foto Eric Dix foto Willem van Iterson foto Willem van Iterson Voorbereidende schilderwerkzaamheden in het stallencomplex. Het aanbrengen van de hechtingslaag - foto Eric Dix Voorbereidende schilderwerkzaamheden in het stallencomplex. Het aanbrengen van de hechtingslaag - foto Eric Dix Buitenrijbaan zonder dak - foto Eric Dix Buitenrijbaan tijdens het plaatsen van de zonnepanelen op het dak van de rijbaan - foto Eric Dix foto Willem van Iterson Buitenrijbaan tijdens het plaatsen van de zonnepanelen op het dak van de rijbaan - foto Eric Dix Bewapening van de betonvloer in de stallen gezien vanuit de centrale hal - foto Eric Dix 
Bewapening van de betonvloer in de stallen. Eerste stallenrij met stands - foto Eric Dix Bestratingswerkzaamheden in het stallencomplex - foto Eric Dix
Stallencomplex gezien vanuit de centrale hal tijdens het storten van de betonvloer - foto Eric Dix
foto Willem van Iterson Bestratingswerkzaamheden in de centrale hal - foto Eric Dix Storten van een betonnen ondervloer in de centrale hal - foto Eric Dix Bestratingswerkzaamheden in de centrale hal - foto Eric Dix Bestratingswerkzaamheden in de centrale hal - foto Eric Dix Aanbrengen van isolatiemateriaal in de poort aan de Vondelstraatzijde - foto Eric Dix

Aangebrachte vloerverwarming in de poort aan de Vondelstraatzijde - foto Eric Dix Betonvlechters in de poort aan de Vondelstraatzijde - foto Eric Dix Werkzaamheden van de dakdekker met het plaatsen van de dakpannen - foto Eric Dix ingang - foto Willem van Iterson ingang - foto Willem van Iterson

Op het terrein van dierenwelzijn zijn we gestart met het aanpakken van de eerste stands. De paarden staan niet meer in een stand, het tussenschot is namelijk weggehaald zodat het paard straks kan verblijven in een ruimere box.

Bijdrages donateurs en Vrienden

Dankzij bijdragen van donateurs en Vrienden is de bestrating van de stallen opnieuw gedaan. Dit was ook hard nodig, want door de jaren heen was de vloer ongelijk geworden en zaten er kuilen in. De entree aan de Vondelparkzijde is eveneens voorzien van nieuwe bestrating en heeft een vloerverwarming gekregen. Deze mooie hal kan bij verhuur voor (culturele) evenementen nu ook dienen als lokatie.
We willen natuurlijk graag dat de hele manege haar allure terug krijgt. Mee stadsherstellen is nog steeds mogelijk via www.mijnstadsherstel.nl, elke bijdrage is welkom! Dank u wel. 

Open tijdens Open Monumentendag 2019

Kom zaterdag 14 en zondag 15 september tussen 10 en 17 uur naar De Hollandsche Manege. We zetten de deuren open voor paarden- en monumentenliefhebbers. Bekijk de restauratie, wandel mee met een vrijwilliger van het Levend Paardenmuseum en geniet op zondag van dressuurdemonstraties. Op zaterdag zijn architect André van Stigt en aannemingsbedrijf Nico de Bont aanwezig om u meer te vertellen over de restauratie.

Zaterdag:
12 uur rondwandeling met een vrijwilliger van het Levend Paardenmuseum door het pand
15 uur rondwandeling met een vrijwilliger van het Levend Paardenmuseum door het pand

Neem ook op zaterdag een kijkje bij de op een steenworp afstand gelegen Vondelkerk. Daar vindt op zaterdag Het Amsterdams Erfgoed Varieté plaats met mini-lezingen en wandelingen door de Vondelparkbuurt. Lees HIER meer daarover.

Zondag:
12.00 uur rondwandeling met een vrijwilliger van het Levend Paardenmuseum door het pand
13.30 uur demonstratie met vier ruiters in de prachtige monumentale zaal
15.00 uur rondwandeling met een vrijwilliger van het Levend Paardenmuseum door het pand
16.00 uur demonstratie met vier ruiters in de prachtige monumentale zaal

Met dank aan
    

en de Vrienden en donateurs van de crowdfundactie en Pantar