Skip to navigation | Ga naar menu

divers - Vaar mee met de Vriendenrondvaart 2019

29 september 2019

Ook dit jaar organiseren we een mooie en interessante Vriendenrondvaart. Op zondag 29 september aanstaande varen we onder leiding van Stadsherstelgidsen langs een aantal Stadsherstelmonumenten, sommigen zijn al jaren in ons bezit en anderen pas sinds kort. Mis de rondvaart niet en koop bijtijds een kaartje voor uwzelf en uw introducés.

Thema: Amsterdamse scheepshistorie

Verschillende panden van Stadsherstel zijn panden met een scheepshistorie. Zoals natuurlijk onze Scheepswerf ’t Kromhout, maar ook grachtenpanden die ooit eigendom waren van kooplieden die handelden met overzeese gebieden. Zoals Lambertus van Tweenhuysen, hoofd van de Amsterdamse Compagnie voor de walvisvangst en woonachtig op Oudezijds Voorburgwal 30. We varen langs de Oostelijke eilanden, waar veel werven lagen en toeleveringsbedrijven gevestigd waren. Maar we gaan ook de mooie binnenstad in. Vanzelfsprekend zullen we aandacht geven aan de panden die met een bijdrage van de Vrienden tot stand zijn gekomen. Zoals de nieuwe aanwinsten: molen de Gooyer en de Muiderpoort.

Kaartjes kopen

De Vriendenrondvaart is alleen voor Vrienden van Stadsherstel en introducés. Bent u nog geen Vriend en wilt u meevaren? Dat kan. U kunt uw tickets bestellen en hier gelijk Vriend worden.

Online kaartverkoop
U kunt uw kaartjes kopen voor € 22,50 p.p. KLIK HIER om de kaarten te bestellen. 

Liever overmaken?
Voor ons is het handiger als u uw kaartje online koopt via bovenstaande link. Maar als u toch liever het bedrag over wilt maken, dan kan dat via het rekeningnummer van de Vrienden NL66 INGB 000 5659 267 o.v.v. uw lidmaatschapsnummer. U krijgt in de tweede helft van september uw kaartje toegestuurd. 

De borrel na de rondvaart

De borrel na de rondvaart vindt dit jaar weer plaats bij onze gezellige bierbrouwerij De Prael in de Oudezijds Armsteeg (7 minuten lopen vanaf Rederij Plas). Als u bijvoorbeeld een lekker Prael biertje staat te drinken, let ook op het tegeltableau in het proeflokaal. Dankzij een bijdrage van de Vrienden is daar een tableau van oud-Hollandse tegels gekomen.

Heeft u nog vragen? Neem gerust contact met ons op: of 020-5200075.