Skip to navigation | Ga naar menu

Win kaarten voor voorstellingen in onze monumenten

25 februari 2020

In veertien van onze bijzondere gebouwen worden maar liefst 2.500 (culturele) activiteiten per jaar georganiseerd. U kunt 2 kaartjes voor een voorstelling van volgende maand winnen. We hebben een zeer afwisselend programma. Wilt u meeloten? Mail uw keuze dan voor 24 maart naar

Deze maand kunt u kiezen tussen de volgende voorstellingen:

Vanzetti's Popquiz

Speel in de prachtige Vondelkerk mee met Vanzetti’s Popquiz. Test jezelf met popmuziekvragen vanaf de jaren 50 tot nu. Of je nu een disco queen of een Beatles fan bent, er is altijd een ronde waarin je kunt uitblinken! Laagdrempelig qua moeilijkheidsgraad, maar een gemiddelde kennis van popmuziek is wel handig! Er wordt gespeeld in teams van max. 4 personen. Veel geluidsfragmenten en regelmatig beeldronden. En niet onbelangrijk: er is een leuk prijzenpakket.
Start: 20.00 uur (deur open 19.00 uur) – einde: 23.00 uur

Datum: 13 april 2020
Plaats: Vondelkerk 
Tijd: 20.00 uur

Rondane Kwartet speelt Lemniscaat van Simeon ten Holt

Vanaf de eerste seconde grijpt Lemniscaat je bij de keel. Dit meesterwerk begint met een luide, snelle passage die abrupt eindigt in een lang, wegstervend akkoord. Daarna volgt het stuk zijn rusteloze weg, zoekend naar indringende melodieën. Simeon ten Holt vergeleek Lemniscaat ook wel met een toccata, vanwege het grillige karakter en het virtuoze spel.

Datum: 15 april 2020
Plaats: De Duif
Tijd: 20.15 uur

Erard Ensemble

Het Erard Ensemble verkent al zo'n 15 jaar het kamermuziekrepertoire uit de 19de eeuw aan de hand van de klank van een authentieke Erard vleugel uit 1851. Beleef deze bijzondere ervaring met ons mee in de Van Houtenkerk!

Pianist en componist Theodor Kirchner (1823-1903) was een kleurrijk en getalenteerd musicus die hogelijk gewaardeerd werd door onder andere Robert en Clara Schumann, Mendelssohn en Brahms. Hij was ook een levensgenieter, die graag samen met Brahms een sigaar rookte, maar die ook last had van minder goede eigenschappen, zoals een gokverslaving. Dit zorgde ervoor dat hij op een gegeven moment zodanig in de problemen kwam dat zijn vrienden Johannes Brahms, Niels Gade, Edvard Grieg en Hans von Bülow 30.000 mark verzamelden waarmee Kirchner zijn golkschuld kon aflossen. Een bijzonder gebaar van vriendschap en waardering! In ons programma ..een gokschuld brengen wij een aantal van deze bijzondere vrienden weer samen met Kirchner.

Datum: 19 april 2020
Plaats: Van Houtenkerk Chocoladekerkje
Tijd: 15.00 uur

Twee gratis kaarten winnen?

Wilt u kans maken op twee gratis kaarten voor één van deze voorstellingen? Mail dan uw voorkeur naar en noteer als onderwerpregel 'digitale goodiebag'. De winnaars ontvangen uiterlijk 26 maart een bericht.

Categorie: Algemeen nieuws